İlçede bulunan toplam 50 kıraathaneye Karacasu Esnaf Odası Başkanlığı tarafından yaptırılan kitaplıklar monte edilmeye başlandı. İlçe Halk Kütüphanesi koleksiyonunda bulunan kitaplardan oluşturulan 20’şer kitap, 3 ay süre ile muhtar imzası ile kıraathanelere teslim edildi. 3 ay sonunda yenileri ile değiştirilecek öykü, roman, şiir, kişisel gelişim, sağlık, din ve daha pek çok alandaki kitaplar sayesinde kütüphane ve kitap okuma alışkanlığını toplumun her kesimine yaymak amaçlanıyor.

TÖREN DÜZENLENDİ

Yaykın’da bulunan Erdal Kocabıyık’a ait Recep Özdemir’in işlettiği kahvehanede projenin tanıtımının yapıldığı tören düzenlendi. Törene Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Erikmen, Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Müftü Murat Han Aksoy, İlçe Halk Kütüphanesi Sorumlusu Hale Çetin, Karacasu SYDV Müdürü Mustafa Geçmez, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Turancan Önem, daire amirleri ve mahalle halkı katıldı.

KÜTÜPHANE VATANDAŞIN AYAĞINA GİDİYOR

Törende yaptığı konuşmada proje hakkında bilgi veren Hale Çetin, “21 Kasım 2018 tarihinde Sayın Kaymakamımız önderliğinde başlamış olan 'Kitap Her Yerde Okunur' projemiz kapsamında ilçemiz merkezinde ve bağlı köy ve mahalle kıraathanelerinde Esnaf Odası Başkanlığınca yaptırılan kitaplıklarda okuyucu hizmetine sunulmak üzere Karacasu Halk Kütüphanesi koleksiyonundan 3 ay süre ile her bir kıraathaneye 20 adet kitap verilecektir. Kitaplıkların yapılmasındaki katkılarından dolayı Esnaf Odası Başkanı Sefa Töz’e teşekkür ediyoruz. Amacımız ilçe kütüphanesinde bulunan kitaplardan her bir bireyin yararlanabilmesine olanak sağlamak. Kitap okuma bilincini toplumun her kesimine yayma amacındaki projemize desteklerinden dolayı Sayın Kaymakamımız Ahmet Soley’e teşekkür ediyorum” dedi.

3 AYDA BİR DEĞİŞTİRİLECEK

Kaymakam Ahmet Soley ise, “Daha önce başlatmış olduğumuz 'Kitap Her Yerde Okunur' projemiz kapsamında mahallelerimizde bütün kıraathanelere kütüphane kazandırmak amacındayız. Bugün projemizin ikinci adımını attık. Bu konulan kitaplar 3 ayda bir değiştirilecek. Kütüphane kullanma ve kitap okuma alışkanlığını herkese kazandırmak istiyoruz. Bu çalışmanın alt yapısını sağlayan Esnaf Odası Başkanlığına ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

VATANDAŞ MEMNUN OLDU

Vatandaşlar da projeden duydukları memnuniyeti dile getirirken, Emekli Müfettiş Öğretmen Hüseyin Ersöz, “Ben çok çok teşekkür ediyorum. Allah’ın birinci emridir oku. İkinci emridir kalem, yaz. Ancak okursak öğreniriz, ancak okursak yazar, ancak okursak düşünür, sorgular, sual ederiz. Hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Tören protokol üyelerinin kitapları kendi elleriyle yerleştirmelerinin ardından sona ererken, yine Yaykın’da bulunan diğer iki kahvehaneye de kitaplık kurulup kitapları teslim edildi.