Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın, '1000 Günde 1000 Gölet' projesi kapsamında Sultanhisar Malgaç Çayı üzerine yapılan Sultanhisar Göleti'nin su tutmaya başlaması üzerine çiftçinin yüzü güldü. Yaz aylarında yaşanabilecek bir kuraklıkta Sultanhisar çiftçisinin imdadına yetişmesi planlanan Sultanhisar Göleti, yüzde 100 doluluğa ulaştığında, 1 milyon 776 bin metreküp su ile bin 520 dekar verimli araziyi sulayabilecek. Şu anda kapakları kapatılan ve son yağışlarla su toplamaya başlayan 41 metre yükseklikteki gölet, 12 milyon liraya mal oldu.

“HALKIN 100 YILLIK BEKLENTİSİDİR”

Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan, Sultanhisar Göleti’nin ilçenin tarımsal kalkınması ve gelişmesinde büyük önem taşıdığını kaydetti. Hem doğal kaynakların en iyi şekilde değerlendirilmesi, hem de çiftçinin yaz aylarında su sıkıntısı yaşamaması açısından Sultanhisar Göleti’nin öneminden bahseden Başkan Tarhan, “Bugüne kadar Malgaç Çayı'nın taşıdığı su göz göre göre akıp gidiyordu. Yaz mevsiminde de çiftçimiz zaman zaman su sorunu yaşıyordu. Bu proje ile artık Sultanhisar çiftçisi su sorunu yaşamayacak. Bu proje halkın 100 yıllık beklentisidir. Emeği geçen herkese çiftçimiz adına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
  Öte yandan Başkan Tarhan, bir önceki dönem Sultanhisar Belediye Başkanlığı yapan Ertegün Ünal’ın hem belediye meclisinde aldığı kararlarla, hem de Bakanlık nezdinde yaptığı çalışmalarla göletin Sultanhisar’a kazandırılmasında  büyük rol oynadığını sözlerine ekledi.