Köşk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın 2017 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında kabul edilen “STEM ile Geleceğe Yön Ver” projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerin son günü katılımcılara sertifikaları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Karataş, Şube Müdürleri Nedim Bay ve Ayfer Baya tarafından verildi.

 "AMACIMIZ YORUMLAYAN NESİLLER YETİŞTİRMEK"


 Sertifika töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Karataş, “Fatih Projesi teknolojisiyle zenginleştirilen okullarımızdaki öğrenme ortamları, yenilenen müfredat programları ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ile yapmış olduğumuz STEM projesiyle gerçekleşen yeni öğretim modelleri, öğretmen ve öğrencilerimizin keyifli, verimli eğitim öğretimlerine olanak sağlayacaktır. Bu da güzel Köşk’ümüzün eğitimdeki kalitesini daha da arttıracaktır. Amacımız, doğru bilgiye ulaşabilen, yorumlayan, kendini ifade edebilen, ülkesi ve insanlık için gayret sarf eden, bilim ve teknolojiyle donanmış milli ve manevi değerlerine bağlı, geçmişi ile geleceği arasında bağ kurabilen bir nesil yetiştirmektir. Bu vesileyle eğitime katılan öğretmenlerimize ve STEM eğitimini vermek üzere burada bulunan Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın eğitimcilerine teşekkür ederim” dedi.

ÖĞRETMENLER MEMNUN

Eğitime katılan Köşk 100. Yıl Atatürk Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Burçin Çelik, eğitimin yeterli ve faydalı geçtiğini ifade ederek, “İlkokuldan itibaren bütün eğitimcilerin alması gereken bir eğitim olduğunu düşünüyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve GEKA’ya teşekkür ederiz” derken, Köşk 100. Yıl Atatürk Ortaokulu Matematik Öğretmeni Mehmet Kazancı ise, “STEM yaklaşımının, alışılmış öğretim modellerine kıyasla yeni bir şarkı söylemek için bir kıvılcım olduğunu ve tüm enerjimizi vermemiz gereken bir disiplin olduğunu düşünüyorum. Herkes gibi ben de önyargıyla başlamış olduğum bir haftalık kursla bile zihnimde birçok pencere açılmasına vesile olan bu eğitim yaklaşımını tüm öğretmen arkadaşlarıma tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.