İŞKUR’un engelli istihdamına yönelik destekleri kapsamında 1. Dönem Proje çağrısında yapılan başvuruların, Aydın Valiliği başkanlığında oluşturulan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun onayından sonra paydaş kurumların yer aldığı komisyon tarafından yapılan değerlendirme sonucunda üç proje sahibi hibe desteği almaya hak kazandı. 
Aydın Valiliği’nde düzenlenen törenle üç engelli vatandaşa çekleri teslim edildi.  Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, devletten hibe desteği alarak işlerini kuran 3 engelli vatandaşı tebrik ederek engellileri proje başvurusu yapmaları çağrısında bulundu.  İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, projelerden faydalanmak isteyen engellilerin en az yüzde 40 oranında engelli sağlık raporuna sahip olması gerektiğini ve değerlendirmelerin ardından başarılı bulunan projelere 50 bin liraya kadar karşılıksız hibe desteği verildiğini ifade etti. Terzi 2016 yılından bu yana engelli vatandaşlara kendi işlerini kurmaları için 285 bin 800 lira hibe desteği sağlandığını dile getirdi. 
Vali Köşger’den hediye çeklerini  teslim alan engelli vatandaşlardan  56 yaşındaki Türkan Yıldırım’ın Efeler ilçesinde yöresel ev yemekleri restoranı, 26 yaşındaki Şerife Yılmaz Çelen’in Nazilli’de tıbbi malzeme satış merkezi ve 57 yaşındaki İbrahim Tanırkan’ın da Kuşadası’nın Yeniköy mahallesinde arıcılık faaliyetinde bulanacakları bildirildi.