Törene, Vali Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Aydın Askerlik Şubesi Başkanı Albay Rafet Yalçın, Aydın Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Yıldırım, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, MHP Aydın İl Başkanı Levent İlter, Aydın Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, kamu kurum kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

BAĞIMSIZLIK MEŞALESİ YAKILDI

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Üsteğmen Ömer Karaman yaptı. “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil eden 30 Ağustos 1922’de kazandığımız Büyük Zafer'in 95. yılını milletçe kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz" diyen Karaman, "Ülkemizde kara bulutların dolaştığı bir ortamda Mustafa Kemal Atatürk ve onun dava arkadaşları bağımsızlık meşalesi yakarak, ‘Ya İstiklal, ya ölüm’ parolasıyla aydınlığa giden yolu aralamışlardır. Dünyanın en kahraman, en savaşçı milleti, 30 Ağustos’a gelindiğinde düşman kuvvetlerinin önemli bir bölümünü imha edip büyük zafer ile düşmana son darbeyi vurmuştur. Ardından 9 Eylül’de düşman İzmir’de denize dökülmüştür" ifadelerini kullandı.  

15 TEMMUZ VURGUSU

Konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girişimine de vurgu yapan Karaman, şunları kaydetti: "Bu zaferle en son 15 Temmuz 2016 tarihinde hain darbe girişimi milletçe bastırılmasında görüldüğü gibi, Türk ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe, Türk’ün istiklalinin elinden alınamayacağı, Türklerin yalnız askeriyle değil, milletiyle topyekun olarak savaştıkları bir kere daha ispatlanmıştır. 30 Ağustos Zaferi Türk ordusuna, Silahlı Kuvvetler Günü olarak armağan edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin huzur ve bekasını sağlamak, bölgemizde ve dünyada sürekli barışın tesisine katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle modern harp silah ve teçhizatıyla güçlü ve dinamik personeliyle ulaştığı yüksek eğitim seviyesiyle azimli ve kararlı komuta kademesiyle dostlarının ve ülkemizin güvencesi, düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir."
  Törenin ardından Vali Köşger, protokolü makamında kabul etti. Zafer Bayramı dolayısıyla Vali Köşger tarafından Valilik binasında protokol üyelerine resepsiyon verildi.