AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz ve Rıza Posacı, DSİ Misafirhanesi'nde gerçekleşen toplantıda ilde jeotermal elektrik santrali kuran yatırımcıları dinledi. JES yatırımcıları AK Partili vekillere, jeotermalle ilgili kamuoyunda oluşan kötü algıdan duydukları endişeyi dile getirdi.

"OLUMSUZ BİR ALGI YARATILIYOR"

Jeotermalin yenilenebilir ve temiz bir enerji olduğunu belirten AK Parti Aydın Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyon Başkanı Mustafa Savaş, "Jeotermalle ilgili kamuoyunda ciddi bir bilgi kirliliği bulunuyor. Bunun üzerinden jeotermal hakkında olumsuz bir algı yaratılıyor. Enerjide dışa bağımlı olan ülkemizin kendi öz kaynaklarından enerji üretmesi geleceğimiz açısından çok önemli. Enerji için insan sağlığından da vazgeçemeyiz. Burada bir denge iyi sağlayıp jeotermali faydalı bir şekilde kullanmalıyız” dedi.

"GELİN SANTRALLERİ BİRLİKTE GEZELİM"

Savaş, jeotermalin tarım alanlarına zarar verdiğine ilişkin somut durumun olmadığının da altını çizerek, “Tarım kenti Aydın’ımızın cennet topraklarına zarar verecek bir duruma müsaade etmeyiz. Jeotermalin toprağa ve tarım ürünlerine zarar verdiğine dair somut bir veri henüz ortaya çıkmadı. Jeotermal sahaların hemen yanında incir bahçeleri var. Jeotermali eleştirenler gelsinler incir bahçelerini gezsinler. İncirin kalitesinde düşme var mı, gelip görsünler. İsterlerse santralleri de incelesinler. Santrallerin yerin altından çıkardıkları buharı tekrar nasıl geriye gönderdiğini görsünler. Eleştiride bulunanları buraya davet ediyoruz” diye konuştu. Jeotermalin konut ısıtma-soğutma, seracılık ve sağlık turizminde kullanılması için yatırımcılarla görüştüklerini ifade eden Savaş, bundan sonraki süreçte 3 ayda bir sektör temsilcileriyle bir araya geleceklerini kaydetti.