Nazilli’de çocuk istismarına karşı ortak yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi. Yürüyüşe, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, CHP İl Başkanı Ali Çankır, Baro temsilcisi Emel Şahin, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, İYİ Parti İlçe Başkanı Durmuş Kural, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Nazilli Şubesi yöneticileri, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, kadın örgütleri temsilcileri ve kadınlar katıldı. Yaklaşık yüz kişilik grup Belediye Meydanı’ndan Uzun Çarşı’yı takip ederek İstasyon Meydanı’na kadar alkışlar ve düdükler eşliğinde yaşananları protesto ederek yürüdü.

“ARTIK ÇÖZÜM İSTİYORUZ”

İstasyon Meydanı’nda saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, yürüyüşe 9 yaşındaki kızı Ecrin Beren’le birlikte katılan Tuğçe Udun konuşma yaptı. Son zamanlarda artan çocuk istismarlarına karşı tepkilerini haykırmak için toplandıklarını ifade eden Tuğçe Udun, ortaya çıkanların dışında yüzlerce istismar olayının da örtbas edildiğini belirterek, “Çocuklarımızı sokaklara, parklara bırakamıyoruz. İstismarcılar her yerde. Biliyoruz ki ortaya çıkanların dışında örtbas edilen yüzlerce vaka var. Yüreğimiz yanıyor, çocuklarımızın geleceğinden endişeliyiz” dedi.

"KİMSE İSTİSMARCIYI KORUMASIN"  

Küçükçekmece’de 5 yaşında bir çocuğun tecavüze uğradığını anımsatan Udun, “İstismarın telafisi veya tedavisi yoktur. Ömür boyu silinmez izler bırakır. Artık çözüm istiyoruz, kimse istismarcıyı korumasın, kimse istismara çanak tutmasın istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“DEVLET GEREĞİNİ YAPMALI”

Cezaların yetersiz kalması ve cinsiyetçi söylemlerin yaygınlaşmasının bu sonucu hazırladığını ifade eden Tuğçe Udun, “Tüm devlet kurumları gerekli tedbirleri almalıdır. Bizler de yalnızca kendi çocuğumuzun değil, her çocuğun koruyucusu olmalıyız.  İhbar yükümlülüklerini uygulamalıyız. Çocuklar susar, biz susmayacağız. Kendi ilçemizden başlayarak tüm istismarların takipçisi olacağız” diye konuştu.

DUYARLILIK ÇAĞRISI YAPTI

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ise, “Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Bu bir vahşettir ve acilen en ağır şekilde cezalandırılması gerekir. Bu bir insanlık suçudur. Devlet bir an önce gereğini yapmalı. Vatandaşların kendi çocuğu gibi başka çocukları da koruması gerekiyor” sözleriyle yetkilileri göreve, vatandaşları da duyarlı olmaya çağırdı.

Haber Videosu