Bu red üzerine MHP yeniden seçim kuruluna başvuruda bulundu. Bu talebin ise bugün seçim kurulu tarafından değerlendirileceği öğrenildi. 24 Haziran Milletvekilli seçimlerinin ardından 228 oyla Aydın’daki tek milletvekilini kaybeden MHP’de Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin görevlendirdiği avukat Levent Çağlancı’nın gözetiminde yapılan incelemeler sonucunda tespit edilen hatalarla ilgili sabah saatlerinde İl Seçim Kurulu’na itirazda bulunuldu. MHP itirazında tüm il genelindeki oyların yeniden sayılmasını talep etti. İtirazla ilgili MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Deniz Depboylu ile avukat Levent Çağlancı, Adliye binası önünde açıklamada bulundu. MHP İl Başkanı Burak Pehlivan, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın ile birlikte çok sayıda partili hazır bulundu.

"İTİRAZLARIMIZDA HAKLIYIZ"

Depboylu, seçim sonuçlarına ilişkin gördükleri hatalarla ilgili itirazlarını yaptıklarını belirterek, “İl ve İlçe Seçim Kuruluna yaptığımız bu başvuru haklı nedenlere dayanıyor. Bizim tespit ettiğimiz hatalar haklılığımızı kanıtlamaya yeter. Bildiğimiz kadarıyla son yapılan değerlendirmelerde 228 oy fark görünüyor. Bizim bulduğumuz hatalar bunun çok üzerinde. Geçersiz sayılan oylarla ilgili de itirazda bulunduk” dedi.

"ŞEFFAF ŞEKİLDE SEÇİMLERİN TAMAMLANMASINI İSTİYORUZ"

MHP Hukuk İşlerinden Sorumlu Avukat Levent Çağlancı ise, MHP’nin Aydın’dan vekilini Ankara’ya göndereceğinden emin olduklarını söyledi. İl genelindeki sandıkların açılarak oyların yeniden sayılmasını istediklerini dile getiren Çağlancı, “İl Yönetimindeki ve hukukçu arkadaşlarla sabahlara kadar yaptığımız değerlendirme ve incelemeler neticesinde tutanak ve sandıklarda insani hatalardan mı, yoksa sayım yapılırken sistemsel hatadan mı kaynaklandığını bilmediğimiz, özellikle oyların toplanması konusunda büyük farklılıklar tespit ettik. Aydın genelinde, Türkiye genelinin çok üstünde olacak şekilde geçersiz oyların tutanaklara işlendiğini fakat bu geçersiz oyların hangi sebeple olduğunun çoğunun sandık tutanağına düzgün bir şekilde yazılmadığını ve partimize ait oyların geçersiz olarak kayıtlara geçtiğine dair tespitlerimiz var. Bunun yanı sıra birçok sandıkta Adalet ve Kalkınma Partisi’ne yazılan fazla oyları tespit ettik. Amacımız şeffaf bir şekilde seçimlerin tamamlanması. Tüm Aydın nezdinde itirazları gerçekleştirdik. Torbaların yeniden açılarak sayımların yapılması nezdinde somut ve geçerli gerekçelerimiz var. Karar seçim kurullarının bu minvalde karar verecektir” diye konuştu.

MHP’NİN TALEBİ REDEDİLDİ

Akşam mesai bitimine kadar yapılan görüşmelerin ardından İl Seçim Kurulu MHP’nin il genelindeki oyların tekrar sayılması talebini olumsuz yanıt verdi. Bunun üzerine MHP seçim kuruluna yeniden itiraz ederek talebini yeniledi. MHP’nin yeni başvurusunun kabule dilip edilmeyeceği bugün belli olacak.