Ön muhasebecilik yapan ve evlendikten sonra eşinin isteği üzerine mesleğini bırakan Yeliz Özdemir, çocuğunu büyüttükten sonra kadınlara özel bir mekan açma kararı alarak kendi birikimleri ile kıraathaneyi açtığını ifade etti. Çevresinden ve eşinden fazla destek görmediğini sözlerine ekleyen Özdemir, “Kadının fendi, erkeği yendi” dedi.

HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Nazilli’nin ilk ve tek kadın kırathanesi olan Mor Salkım Kırathanesi sahibi Yeliz Özdemir, bir işletme kurmak istediğini söyleyerek böyle bir yer açtığını dile getirdi. Özdemir, “3 yıl önce bu mekanı kendi birikimlerim ile açtım. Asıl mesleğim Ön Muhasebecilikti. Evlendikten sonra eşim çalışmamı istemediği için işten çıkmak zorunda kaldım. O sırada bir erkek evladım oldu ve ona 6 yaşına kadar baktım. Sonrasında bir işletme kurmak ve orada çalışmak istedim. Araştırmalarım sonunda Nazilli’de kadınların oturup sohbet edecekleri bir yer olmadığını gördüm ve böyle bir yer açma kararı aldım” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER İÇİN YEMEK MENÜSÜ DE BULUNUYOR

Bilindik kahvehanelerden farklı olan ve isteğe göre yemek ikramı da yapıldığını belirten Özdemir, bulunduğu yerde kız öğrenci yurdu olması nedeniyle yemek menüsünün de olduğunu kaydetti. Özdemir, “Burada çayın ve kahvenin dışında günlük menülerimde oluyor. Bu genelde öğrencilere yönelik oluyor. 3 çeşit yemek çıkarıyorum. Fiyatlarımız da uygun. İsteyenlerin yemek siparişine göre de ikramımız oluyor. Bunların yanında aperatiflerimiz de ve kahvaltı tabağımızda var. Sadece evlere siparişimiz olmuyor ama buraya geldiklerinde isteklerine göre yemek yapıyorum” diye konuştu.

“100 KİŞİ AĞIRLAYABİLİRİM”

Kıraathanede doğum günü, parti ve kına geceleri düzenlendiğini de sözlerine ekleyen Özdemir, “ Doğum günü kutlamaları, kına geceleri gibi partide yapılıyor. Maxsimum 100 kişiyi ağırlayabiliyorum. Gelen müşterilerimiz genelde kendilerini buraya geldiklerinde evinde gibi hissettiklerini söylüyorlar. Daha rahat olduklarını söyleyen oluyor. Erkek de tek almıyorum. Ya eşleri, sevgilileri yanında oluyorsa geliyorlar ya da sadece kadınlar burada oluyor” şeklinde konuştu.

“FEMİNST DEĞİLİZ”

Kırthanenin sadece bayanlara özgü olmasının ilk başta erkekler tarafından feminist bir işletme sahibi gibi görüldüğünü  belirten Özdemir, “İlk açıldığımız da etraftan bu kadın feminist mi neden erkek almıyor diye tepkiler olmuş. Ama ben eşleri yanlarında olmadığı zaman buraya erkekleri tek olarak almıyorum” dedi.