Türkiye Aşçılar Federasyonu liderliğinde Antalya Gastronomiciler ve Eğitimciler Birliği Derneğinin organize ettiği “Gelenekten Geleceğe Yemek Yarışmaları”, hafta sonu Antalya ANFAŞ Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleşti.

ALTIN MADALYA KUPAD’IN OLDU

 Yarışmalarda 400’e yakın aşçı, profesyonel jüri karşısında madalya almak için kıyasıya ter döktü.   Yarışmaya Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği adına katılan Orhan İnceoğlu, Gökhan Kayaer ve Kaan Sürer, Ay Yıldızlı Erkek Şefler ekip yarışmasında başlangıç olarak füme bıldırcın, ana yemek olarak etli bademli pazı kubbesi ve tatlı olarak Laz böreğinden oluşturdukları menü ile jüri tarafından altın madalya ile ödüllendirildiler. Ayrıca 19 ekip arasında en yüksek puanı alarak da klasman kupasına layık görüldüler.

AŞÇI GENÇLERİN ÖNÜNÜN AÇILMASI SAĞLANIYOR

Farkındalık sağlamak adına düzenlenen Down Sendromlu öğrencilerle yapılan yemek yapma etkinliğinde Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği şeflerinden Aydın Sürer ile birlikte mutfağa giren öğrenciler, organizasyona çok büyük renk kattı. Yarışmada jüri olarak da görev alan Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Uğur Apak, bu tarz organizasyonların sektör temsilcileri ile gençleri aynı platformda buluşturması açısından önemine değinirken, sosyal sorumluluk projeleriyle farkındalığı sağlamak için gençleri bu yöne yönelterek daha büyük projelere imza atacağı sinyallerini vermiş oldu. Apak, yarışmanın hazırlanıp düzenlenmesinde emeği geçen kurumlara, Antalya Gastronomiciler ve Eğitimciler Birliği üyelerine, yarışma organizasyonunun yürütücülüğünü yapan Davutlar Meslek Yüksek Okulundan TAFED Milli Takım Direktörü Ozan Güngör ve Dr. Mehtap Yücel Güngör’e teşekkür etti.

Haber Videosu