KUAKMER’de düzenlenen ödül törenine Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Belediye Başkanı Ömer Günel, Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, KEGEV Onursal Başkanı Hüseyin Arabul, M.Sunullah Arısoy’un eşi Ülkü Arısoy ve sanatseverler katıldı.

'YAŞADIĞIMIZ COĞRAFYADA EDEBİYATIN ÖNEMİ BÜYÜK'    

   Ödülünü Kaymakam Sadettin Yücel, Belediye Başkanı Ömer Günel ve KEGEV Başkanı Şefik Sözer’in elinden alan Çağın Özbilgi yaptığı teşekkür konuşmasında, “yazdığı şiirlerde hiçbir zaman maddi bir kaygı gözetmediğini, büyük edebiyatçıların savunduğu insanlık davasını savunmaya devam edeceğini söyledi. Özbilgi “ Yaşadığımız coğrafyada edebiyatın ne kadar büyük bir önem teşkil ettiğini hepimiz biliyoruz. Şiir, yeteneğimizi, bilgi birikimimizi yani bilincimizi dışa vurduğumuz, duygu ve düşüncelerimizi sanatsal olarak ifade ettiğimiz bir edebiyat, sanat kolu. Yine şiir estetik kaygı gerektiren yani dil ve ses arasındaki ilişkiyi düzenleyerek akustik bir akış yaratmamızı sağlayan yaratıcılık alanı. Şiirlerimi inşa süreçlerinde kendimce öğretici ögeler barındırmasını düşünmüşümdür. Kimi zaman mitsel, kimi zaman tarihsel, kimi zaman edebi göndermelerle güçlendirmeyi hedeflediğim için yapaylıktan uzaktır” diyerek dosyasını ödüle layık gördükleri için jüri üyelerine teşekkür etti.
  Hidayet Karakuş, Ayten Mutlu, Ahmet Özer, Çiğdem Sezer ile Halim Yazıcı’dan oluşan seçici kurula teşekkür eden KEGEV Başkanı Şefik Sözer’de M. Sunullah Arısoy’un eşi tarafından bağışlanan 8 bin kitabı ile kurulan kütüphane ile kendisinin anısını yaşatmak amacıyla verilen ödüllerin gelecek yıllarda da devam edeceğini söyledi.