LGS’de tüm soruları doğru yanıtlayıp 500 tam puan alan öğrenciler arasına giren Demir, maddi imkansızlıklara rağmen sınavdan elde ettiği başarıyla ailesini gururlandırdı.

BABASININ ÇABASINI KARŞILIKSIZ BIRAKMADI

Efeler ilçesi Ata Mahallesinde pazarcı babası Bekir Demir ve ev hanımı annesi Raife Demir’le birlikte yaşayan Muhammet Can Demir, maddi imkansızlıklar içerisinde eğitim gördüğü Avukat Celal Aldemir Ortaokulu’nu başarıyla bitirip LGS’de Türkiye birincileri arasına girdi. Eğitim hayatına devam etmesi için babasının gösterdiği çabayı karşılıksız bırakmayan Muhammet Can Demir, elde ettiği başarının ardından tercihlerinin İstanbul Galatasaray Lisesi veya Aydın Fen Lisesi olacağını söyledi.

6 ÇOCUK OKUTUYOR

Muhammet’in elde ettiği başarıyla gururlanan baba Bekir Demir, 6 çocuğunu da okutmaya çalıştığını belirterek, “Pazarcılıkla ailemin geçimini sağlıyorum. Kazancım çok değil ama 6 çocuğumun da eğitimden geri kalmaması için çalışıyorum. Çocukların kırtasiye malzemeleri ve çalışma kitaplarını alırken büyük zorluklar çektim. Borç aldım, çocuklarımın eksiklerini tamamladım. Çok şükür emeklerimizin karşılığını alıyoruz. Oğlumla gurur duyuyorum. Onun bu başarısı bizleri çok mutlu etti” diye konuştu.