Koçarlı'da Vali Köşger'i, Kaymakam Fırat Çelik, Belediye Başkanı Vekili Murat Erçetin, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ile muhtarlar karşıladı.

"İLÇELERİMİZİ TANIYORUZ"

Koçarlı Kaymakamlığı ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Köşger, "İlçe ziyaretlerimize tüm ilçelerimiz bitene kadar devam edeceğiz. Kronik çözümsüz hale gelmiş, toplumun tüm kesimlerini rahatsız edecek şekilde sorunu olan ilçemiz yok. Daha iyi olması için hep beraber gayret ediyoruz. Ziyaretlerimiz ile ilçelerimizi tanıyoruz. İlçelerimizin öne çıkan yönlerini tespit etmeye çalışıyoruz" dedi.

 "TÜRKİYE'DE BÖYLE BİR YER YOK"  

 Aydın’ın bir tarım şehri olduğuna vurgu yapan Vali Köşger, “Koçarlı'da da Aydın için geleneksel olan incir, zeytin ve pamuğa ilaveten çam fıstığı üretimi mevcut. Aydın'da yerin 2 bin metre altından, yerin 2 bin metre üstüne kadar her santimetrekaresinde farklı bir ürün yetişiyor. Her bir ürün de, ekonomik değeri yüksek olan bir ürün. Yer altında madenlerimiz var ayrıca jeotermal çok önemli bir kaynak. Türkiye'de başka hiçbir vilayette bulunmayan, bu kadar yüksek ısıda jeotermal kaynağı Allah Aydın'a vermiş. Jeotermal kaynak petrol gibi bir şey. Stratejik ürünü ise enerji. Burada enerji potansiyeli var. Birbirinden farklı birçok tarım ürünleri var. İklim çok uygun. Türkiye'de böyle bir yer yok, Dünya'da da çok nadir bir yer Aydın. Kaynakların bu kadar bol olduğu, iklim şartlarının bu kadar güzel olduğu, toprağın bu kadar verimli olduğu, her şeyin bir araya geldiği, dünyada başka hiçbir coğrafya yok" ifadelerini kullandı.