ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen “Geleneksel Halk Bilimi Günleri ” konu başlıklı bilgi şöleni, Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu'nda gerçekleşti. Etkinliğe, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Aydın, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kubilay Metin, Rektör Danışmanı Hüseyin Turgut, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Her yörenin kendine has kültürünün aktarıldığı etkinlikte, Yörüklerin geleneksel mirası ve günümüzde yaşadıkları sorunlar dile getirildi. Gün boyu süren etkinlik ise slaytlarla ve türkülerle desteklendi.

DERLEMELER VE SEÇMELERLE OLUŞTURULDU

ADÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Halk Edebiyatı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Caner Işık, bir milletin asli değerlerinin kaynağı olan halk kültürünün önemini vurguladığı konuşmasında öğrencilerinin köylere, mezralara giderek yapmış oldukları derlemelerden seçmelerle bu bilgi şöleninin ortaya çıktığını ifade etti.

“GELENEKLER YAŞATILMALI”

Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Aydın, Yörük geleneğinden gelen biri olduğunu söylediği konuşmasında artık geleneklerin bozulmaya başladığından bahsetti. Geleneklerin yaşatılmasının önemine değinen Prof. Dr. Aydın, “Eski yaşantının devam etmesi mümkün değil belki ama geleneğin ne olduğu konusunun bu tür etkinlikler aracılığıyla konuşulması, yeni nesle öğretilmesi son derece önem taşıyor. Çünkü modern hayat gelenekleri değiştirip yok edebiliyor” dedi.