Bayramın 2. günü Aydın merkez ve 17 ilçede düzenlenecek bayramlaşma törenlerinde, MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın sırasıyla, Çine, Karpuzlu, Koçarlı, İncirliova; Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz’ün, Germencik, Söke, Kuşadası ve Didim; Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in ise, Köşk, Sultanhisar, Yenipazar ve Bozdoğan’da bayramlaşma törenlerine katılacakları öğrenildi. Buharkent, Karacasu, Kuyucak ve Nazilli'deki bayramlaşma törenlerinde ise AK Parti’yi İl Başkanı Ömer Özmen temsil edecek. Buharkent, Kuyucak ve Nazilli’ye sık sık gittikleri bilinen AK Partili vekillerin Karacasu'ya bayramda uğramaması dikkatlerden kaçmadı.

GEÇEN YIL ELEŞTİRİ KONUSU OLMUŞTU

Öte yandan 30. Afrodisias Kültür, Sanat ve Tanıtım Festivali'nin açılışında da hiçbir AK Partili vekil yer almadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dedebağ Hayrı için kendisine yapılan davete, gönderdiği mesajla karşılık verirken, etkinliğe AK Partili vekillerden yalnızca Mehmet Erdem katıldı. 
  Geçtiğimiz yıl AK Partili vekillerin ilçeye yeterince gelmemesi, vatandaşlar tarafından eleştiri konusu olmuş, konuyla ilgili vekiller tarafından açıklama yapılmıştı.