"EĞİTİM MİLLİ BİR MESELEDİR"

Özel Söke Amerikan Kültür Kolejleri Kurucusu Ömer Yaraş, programın açılışında yaptığı konuşmada, "Eğitim milli bir meseledir ve bunda da en büyük görev öğretmenlerimize düşmektedir. Biz de bu düşünceden hareketle 2018-2019 eğitim-öğretim yılına en iyi şekilde hazırlanmak için öğretmenlerimizle sıkı bir seminer dönemi başlattık. Öğretmenlerimiz öğrencilerimize en iyi seviyede eğitim vermek ve onları daha da ileriye götürmek için tüm hızlarıyla yeni döneme hazırlanıyorlar. Okul olarak Söke'de 5 yıl gibi kısa bir sürede büyük başarılara imza attık ve atmaya da devam edeceğiz" dedi.

YARAŞ, SUNUM GERÇEKLEŞTİRDİ

Yaz seminerinin devamında, Okulun Kurucu Müdürü Ömer Yaraş tarafından "Etkili Sınıf Yönetimi" ve "Lider Öğretmen" konulu bir sunum gerçekleştirildi. Yaraş sunumunda, sınıflarında liderlik pozisyonuna ulaşamamış eğitimcilerin karşı karşıya kalabilecekleri olumsuz durumlardan örnekler verdi.
Öğretmenlerin öğrencileriyle etkili iletişim kurması gerektiğine de işaret eden Ömer Yaraş, "Öğrencilerimizi kendinden emin, mantıklı düşünen, bağımsız liderler olarak topluma hazırlarken, onların insanlara ve doğaya saygı duyan bireyler olmaları için de çaba göstermeliyiz" ifadelerini kullandı.   
  Bünyesinde, Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olmak üzere toplam 5 okul barındıran Özel Söke Amerikan Kültür Kolejleri'nin yaklaşık bin 200 öğrencisi bulunuyor.