Bozdoğan Kaymakamlığı'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı  dolayısıyla düzenlediği program kapsamında, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Çelenk koyma törenine Bozdoğan Kaymakamı Adem Karataş, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Savcı Nurullah Narin, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Salih Devrim, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Eşref Acar, daire müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

KAYMAKAM KARATAŞ ÇELENK BIRAKTI 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Kaymakam Adem Karataş, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Jandarma Komutanlığı personeli J. Asb. Kd. Üçvş Necati Ural yaptı. Ural, konuşmasında, “96. yıl dönümünü ilk günkü gurur ve heyecandan hiç bir şey kaybetmeden aynı duygularla kutladığımız 30 Ağustos Zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal'in önderliğindeki Yüce Türk Ulusu emperyalist güçlerin işgalci ordularını, anavatan topraklarından kesin olarak atarak ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu zafer bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği Ulu Önder Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Anadolu'da sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak sonucu olarak kazanılmıştır” dedi.

KURTULUŞ SAVAŞI KAHRAMANLARINI ANDI 

Ural, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer, aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir. Başta Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi, gazilerimizi günümüzde terör eylemlerinde şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri  ile güvenlik güçleri mensuplarımızı ve hayatlarını yitiren vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri günümüz kutlu olsun.”  
  Kaymakam Karataş, çelenk koyma töreninin ardından makamında protokol üyelerini ağırlayarak tebrikleri kabul etti.