Aydın'ın Nazilli ilçesinde Arefe günü bayram alışverişi için çarşı ve pazarlara gelen Nazilli ve çevre ilçe sakinleri büyük yoğunluk oluşturdu. İlçede bayram alışverişi dendiğinde ilk akla gelen yerlerden olan Sosyete Pazarı ve Uzun Çarşı’da bayram bereketi yaşanıyor. Her bütçeye göre giyeceğin bulunduğu yerlerde vatandaşlar, bayramda güzel ve şık giyinmek için bütçelerine uygun yerlerden alışverişlerini yaptı. Bunun yanında sebze ve meyve almak isteyenlerde pazarlarda bayram alışverişi yaptı. Pazarda alışveriş yapan Nazilliler daha gün bitmeden tezgahlardaki sebze ve meyveleri kısa sürede tüketti.

“NAZİLLİ’DE PARA KAZANMAK ZORLAŞTI”

Ramazan Bayramının bereketiyle geldiğini ifade eden Nazilli Manifaturacılar Odası Başkanı Hüdai Tosun, “Eski bayram alışverişleri yok artık. İnsanlar artık bayramlara alışverişlerini sıkıştırmıyor. Yıl içinde zaman zaman alışveriş yaparak ihtiyaçlarını karşılıyor. Nazilli’de para kazanmak zorlaştı. Pazarımıza dışarıdan çok esnaf geliyor. Bunlar düzeltirsek daha iyi olacak. Yeni Belediye Başkanımız Kürşat Engin Özcan’ın esnafımızın sorunlarını çözeceğine inanıyorum. Buradan herkesin Ramazan Bayramını kutlarım” dedi.

“SEBZE VE MEYVELER KISA SÜREDE TÜKENDİ”

Bayramın tezgahlarına bereket olarak yansıdığını dile getiren Nazilli Manavlar Odası Başkanı Kemal Cansız, “Vatandaşlarımız ürünlerin bollaşmasıyla bayram için bol bol alışveriş yapıyor. Tezgahlarımızdaki ürünlerimiz kısa sürede tükendi. Bunu en önemli nedeni fiyatların düşmesidir. Fiyatlarımızın düşüklüğü vatandaşımızın da yüzünü güldürdü. Vatandaşlarımız bol bol alışveriş yaptı. Herkesin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlarım” ifadelerini kullandı.