AK Parti İl binasında yapılan AK Parti İl Başkanlığı temayülü 2. Bölge koordinatörü, Teşkilat Başkan Yardımcısı, Konya Milletvekili Ömer Ünal ve Aydın İl Koordinatörü AK Parti MKYK üyesi, Manisa Milletvekili Murat Baybatur’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Partililerin yoğun katılım gösterdiği temayülde ana kademe il, kadın, gençlik kolları yönetim kurulları, merkez ilçe asil ve yedek yönetim kurulu üyeleri, il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyesi toplam 1131 delege oylarını kullandı.

CUMHURBAŞKANINA 4 ADAY SUNULACAK 


Yapılan temayülün hayırlı olmasını dileyen 2. Bölge koordinatörü ve Konya Milletvekili Ömer Ünal, “Aydın İl Başkanlığı için temayül yoklaması yapıyoruz. Bu temayülde partinin çeşitli kademelerinde görev yapan partililerimiz oy kullanıyor. Bunun yanı sıra Aydın için söz söyleyecek olan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle de tek tek görüşeceğiz. Bu görüşmeyi anket usulü ve yüz yüze mülakat şeklinde yapıyoruz. Bu değerlendirmenin sadece bir yönüdür. Ankara’da farklı yöntemlerle Aydın’a kim il başkanı olsun noktasında çalışmalar olacak. 2019 AK Parti ve ülkemiz açısından çok önemli. Yerel seçim ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin uygulamaya geçeceği Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimi 2019’da yapılacak. Gönlümüzün arzu ettiği Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın talimatıyla her ilde partiyi gerek 2019 Marttaki yerel seçimlerde ve 2019 kasımdaki en üst seviyeye taşıyacak olan il başkanlarını ve yönetimlerini teşkil ettirmek istiyoruz. Beldelerdeki kongreler tamamlandı, ilçe kongreleri şuan yapılıyor. Değişiklik olacak olan Aydın gibi illerde de temayüller yapılıyor. Aydın İl Başkanlığı’nın temayülünü de inşallah bugün tamamlayacağız. Geniş bir katılım var. Burada yapılan çalışmaların ardından Cumhurbaşkanımızın huzuruna Aydın’ı temsil edecek 4 adayı çıkartacağız” dedi. AK Parti için 81 ilin çok önemli olduğunu ifade eden Ünal, 16 Nisandaki seçimde yüzde 50’nin altında kalan illerin  parti yönetimlerinde değişikliğe gittiklerini ifade etti.

ADAY BOLLUĞU 


AK Parti Aydın İl Başkanlığı temayül yoklaması için çok sayıda isim aday oldu. Adaylar arasında Metin Yavuz, Gökhan Ökten, Ali Rıza Acar, Ahmet Ertürk, Yalçın Pekgüzel, Rıza Posacı, Mehmet Koyuncu, Bülent Çam ve Mehmet Aydemir’in olduğu bildirildi. AK Parti İl Başkanı olan Ömer Özmen ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada aday olmadığını söylemişti.