Karacasu’ya bağlı Cuma Mahallesi Fatin Rüştü Zorlu Caddesinde 20 yılı aşkın süredir evinin bitişiğindeki su pompaj deposunun kaldırılması için mücadele veren Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı İsa Çetin, depoda oluşan arıza sonucu mağdur oldu. Evinin yanında bulunan su pompaj deposunun çıkardığı gürültü sebebiyle uzun süredir rahatsızlık yaşadığını iddia eden mahalle sakinlerinden İsa Çetin, verdiği hukuk mücadelesine rağmen pompaj deposunu kaldırtamadı. Gürültü yapan sistem yenisiyle değiştirilirken Çetin, mağduriyetinin yine de bitmediğini söyledi. Dandalaz çayından basılan suyun göletlere ulaşmasını sağlayan 1990 yılında yapılan su pompaj deposunun vanaları göletlere su gönderilmesin için açılırken kısa bir süre sonra boruda arıza meydana geldi. Basınçlı su tazyikle beraber deponun yanında bulunan Çetin’e ait evin pencerelerine çarpıp evin depo olarak kullanılan bölümüne girdi.

"GÜRÜLTÜ BİTTİ, DERDİM BİTMEDİ"

Evinin deposu sular altında kalan Çetin, duruma isyan ederek; "Tarlada çalıştım geldim. Biraz dinleneyim dedim. Gürültüyle uyandım. Ev yıkılıyor zannettim. Kalktım gördüm ki yine su patlamış. Sürekli patlıyor bu boru. Basınca mı dayanamıyor, bilmiyorum. Bir güç bu deponun buradan kaldırılmasını engelliyor” dedi. ASKİ personeli de suyun eve girmemesi için mücadele verirken tahliye sistemi de açılarak suyun basınçlı bir şekilde çıkması engellenmeye çalışıldı.

“BÜTÜN DAVALARI KAZANDIM”

1990 yılında yapılan içme suyu ve sulama suyu pompajı sağlayan depo, çıkardığı gürültü ve titreşim nedeniyle mahalle halkının şikayetine konu olmuştu. Depoya yarım metre mesafede evi bulunan, aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği Karacasu Şubesi Başkanı olan İsa Çetin, o dönemde Karacasu Belediyesi sorumluluğunda olan deponun kaldırılması için ilk olarak 2004 yılında AK Partili Emin Mete döneminde belediyeyi mahkemeye verdi. Mahalle halkından topladığı imzaları da mahkemeye sunan Çetin, 5 yılın sonunda mahkemeyi kazandı. Belediye temyize gitse de karar değişmedi. 2009 yerel seçimlerinin ardından başkanlık CHP'ye geçerken Karacasu Belediyesi Danıştay’a 'karar düzeltme davası' açtı. Burada da karar değişmezken bu aşamada Büyükşehir Yasası'nın çıkması üzerine bütün su işlerinde olduğu gibi depo da Aydın Su ve Kanalizasyon İşlerine (ASKİ) devredildi. Bölge İdare Mahkemesi'nde başlayıp Yargıtay ve Danıştay’a giden bütün davaların hepsini kazanan Çetin, yargı kararına karşılık deponun kaldırılmamasına adeta isyan etti.