66 ilden 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıftan toplam 48 bin öğrencinin ter döktüğü sınavda dereceye giren öğrenciler için tören düzenlendi. Özel Başak Koleji Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene, Başak Koleji Müdürü Nail Ergün, Tales Matematik Müzesi Kurucularından Proje Mimarı Metin Akyol, Müze Müdürü Ahmet Akyol, Yunus Emre Enstitüsü Tabip Sorumlusu ve Türkoloji Birim Müdürü Tayfun Kalkan ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 
  "MATEMATİĞE SAHİP ÇIKALIM"
  Törende açılış konuşmasını yapan Tales Matematik Müzesi Müdürü Ahmet Akyol, dereceye giren tüm öğrencileri tebrik etti. Akyol, “Tales Matematik Müzesi olarak bundan üç yıl önce kurulduk. Buradaki en büyük amacımız matematiksel farkındalığı meydana getirebilmek. Matematiğin aslında ezber olmadığını, matematiğin mantıksal düşünme olduğunu gösterebilmek. Üç yıldır da güzel işler yaptığımıza inanıyorum. Bu yaptığımız güzel işlerden biri de bugün törenini yaptığımız Ulusal Tales Matematik Yarışması’dır. Matematiğe kim sahip olmuşsa, medeniyete o sahip olmuştur. Bizim medeniyete sahip olmamız için ilk önce matematiğe sahip çıkmamız gerekiyor. Tüm uğraşımız budur. Bu sınavda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

Tales Matematik Müzesi Kurucularından Proje Mimarı Metin Akyol ile Yunus Emre Enstitüsü Tabip Sorumlusu ve Türkoloji Birim Müdürü Tayfun Kalkan’ın öğrencileri tebrik etmesinin ardından, ödül törenine geçildi. Sınıflarında dereceye giren ilk 10 öğrenciye çeşitli hediyelerin yanı sıra madalya ve plaketleri, protokol üyeleri ve öğretmenler tarafından verildi.