ÇYDD Aydın Şube Çağdaş Gençliği, Saylan için anma etkinliği gerçekleştirdi. Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, ilgi gördü. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlikte konuşan ÇYDD Aydın Şube Başkanı Nurten Atalay, Saylan'ı ölümünün 10'uncu yılında sevgi ve saygı ile andıklarını söyledi.

“İŞİN İÇİNDEYİZ”

Saylan'ın sadece kendi çocuklarının değil, bütün çocukların eğitimini düşünen iyi bir anne olduğunu belirten Atalay, "İyi bir doktor, eğitimci ve anne olan Türkan Saylan, Atatürk'ün kızıydı. Tüm arzusu ve hedefi, Atatürk'ün ilke ve devrimlerine, O'nun kurduğu cumhuriyete sahip çıkacak, ülkesini, insanı, doğayı ve sanatı seven çağdaş Türkiye'nin aydınlık yüzü çağdaş bireyler ve çağdaş gençlikti" dedi. "Ya ülkemizde olup bitenleri yok sayacağız ya uzaktan seyrederek sadece hayıflanacağız ya da bir ucundan tutarak işin içine gireceğiz" diyen Atalay, ÇYDD genel merkezi, şubeleri ve gençlik birimleri olarak işin içinde olduklarını ifade etti.

MÜZİK DİNLETİSİ

Saylan'ın çocuklara ve gençlere yazdığı mektupların okunmasıyla devam eden etkinlik Sultan Sarıtaş, Zeynel Aydın ve Burak Tufan'ın performatik drama gösterisi ve Haşim Belli ve Murat Can Gündoğdu'nun müzik dinletisiyle sona erdi.