Atarlar, Shell ve Ülkü Motor Spor ortaklığında Kuşadası AVM’ye yerleştirilen emniyet kemeri simülasyon aracı 21-27 Ağustos tarihlerinde uygulamalı olarak vatandaşı bilinçlendirmeye çalışıyor.
  Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği denemelerde katılımcılara uzmanlar, kazalar ve yapılan basit hatalar konusunda bilgiler veriyor. Özellikle emniyet kemeri konusunda vatandaşlara hassas olmayı davet eden uzmanlar, anlatımların ardından vatandaşlara simülasyon aracıyla emniyet kemerinin önemini uygulamalı olarak gösteriyorlar.
  360 Derecelik dönüş yapabilen simülasyon aracı takla atma senaryosunu gerçeğe yakın gösterebiliyor. Araç içerisindeki katılımcı, uygulama ile takla atma ve çarpma sırasında emniyet kemerinin nasıl bir yarar sağladığını yaşayarak öğreniyor.

‘EMNİYET KEMERİNİZİ MUTLAKA TAKIN’


Etkinlik hakkında bilgiler veren Atarlar şirketinin yöneticisi Galip Atar, yaklaşan mübarek Kurban Bayramı öncesi vatandaşı emniyet kemeri konusunda bilinçlendirmek istediklerini söyledi. Trafik yoğunluğunun hat safhaya çıkacağı bayram öncesinde ve sonrasında muhtemel trafik kazalarında yaralanma ve can kayıplarının yaşanmaması için Kuşadası Alışveriş Merkezinde bir hafta boyunca ulaşabildikleri kadar çok kişiye bilinçlendirmek istediklerini kaydeden Galip Atar, “Ne kadar iyi sürücü olursanız olun, trafikte kurallara uyunuz. Yollarda mola vermeniz çok önemli. Bir küçük dalgınlık güzel başlayan her şeyi mahvedebilir. Araç üzerine çıktığınızda gidecek olduğunuz yol çok kısa da olsa tüm koltuklardaki emniyet kemerini takınız. Siz tedbirinizi alın gerisi Allah’a emanet” dedi.
  Galip Atar, bütün vatandaşları Kuşadası Alışveriş Merkezi’ndeki uygulama noktasına davet ederek, herkesin emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu uygulamalı olarak görmesini tavsiye etti.