1985 yılında babası Mehmet Selef Serttaş’ın kurduğu Serttaş Kuruyemiş Gıda Limited Şirketi’ni devraldıktan sonra Dibekçi markasıyla kahve makinesi üreten, patentini ve marka tescilini aldıktan sonra da ihracat yapan Süleyman Serttaş, Osmanlı’nın kahve kültürünü yaşatmak ve dünyaya tanıtmak amacıyla Dibekçi Kafe'yi hizmete açtı.

HER ŞEYİYLE ÖZEL

Örnek bir mekan oluşturmak istediklerini aktaran Serttaş, kafede, uydu, wifi, telefon, televizyon dahil hiçbir şeyin olmadığını, insanların aileleri veya sevdikleri ile gelip eski günlerdeki gibi sohbet edebilecekleri natürel bir mekan oluşturduklarını söyledi. 
  Serttaş, şunları kaydetti: "Aydın’daki müşterilerimize, hazırlanışından servisine dek farklı bir konseptte hizmet veriyoruz. Kumda pişirdiğimiz kahveyi, sultanlara layık özel fincanlarda müşterimizin damak damak tadına sunuyoruz. Hakiki dibekte öğütülmüş Türk kahvesi, damla sakızlı, vanilyalı ve meyveli dondurmalı olunca, ortaya farklı bir tat ve lezzet çıktı. Kumda Türk kahvesi, meyve aromalı ve dondurmalı kahve çeşitlerinin yanında kendi imalatımız olan ve henüz piyasa sunmadığımız kristal çikolata parçacıklı lokumları ikram ediyoruz.’’

''TÜRKİYE'DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK''

Türk kahvesi ile farkı yakaladıklarını ifade eden Serttaş, "Aradığımız tat ve lezzeti yakaladık. Amacımız Türk kahvesini ön plana çıkarmaktı. İtalyan Latte kahve kültürünü tamamen Türk kahvesiyle uyumlu hale getirmek, o tat ve aromada sunmaktı. Bunu başardık ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Burada oturan bir müşteri bu tat ve lezzeti başka hiçbir yerde bulamaz” ifadelerini kullandı.