Türkiye’de ilk olan Genetik Laboratuvarı’nda öğrenciler, canlı hayatının moleküler yapısını inceleyerek analiz ve araştırmalar yapacak. 
Hayırseverlerin desteğiyle hizmete açılan laboratuvarda yapılacak olan çalışma ve etkinlik planlamaları rapor halinde Milli Eğitim Bakanlığı Özel Yeteneklilerin Geliştirilmesi Daire Başkanlığı’na gönderilecek. Aydın’ın genetik laboratuvarı böylelikle Özel Yeteneklilerin Geliştirilmesi Daire Başkanlığı tarafından genetik laboratuvarı kurulacak olan bilim sanat merkezlerine model olarak sunulacak.

“AYDIN’IN EĞİTİM SEVİYESİNİ ÇOK İYİ NOKTALARA TAŞIRIZ”

Aydın’ın eğitimde öncü kentlerden biri olduğunu vurgulan Vali Köşger, “Aydın’ın eğitimde Türkiye’de belli bir yeri olmuş. Aydın, Türkiye’nin eğitimine damga vurmuş illerden birisidir. Aydın’ın çocuklarını daha iyi bir konuma getirecek ortamları biz hazırlarız. Burada bunun en güzel bir tezahürü yaşandı. Eğitimin ne olduğunu bilen, seven, duyarlı öğrenci velilerimiz ile birlikte inşallah, Aydın’ın eğitim seviyesini çok iyi noktalara taşırız. Eğitimde malumunuz birkaç bileşen var. Öğrenci, öğretmen ve aile bileşenleri var. Bunların hepsi bir araya geldiği zaman ve toplumsal yapı bunu desteklediği anda ortaya çok güzel bir sonuç çıkacaktır. Aydın’da bu ortam var. Hep birlikte daha iyisini gerçekleştireceğiz. Türkiye’de ilk olan bu genetik laboratuvarının açılmasında emek ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Genetik Laboratuvarı’nın öğrencilerimize, Aydın ve ülkemize en iyi şekilde hizmet etmesini temenni ediyorum” dedi.

TEŞEKKÜR PLAKETİ TAKDİM EDİLDİ

Genetik Laboratuvarın açılışına Vali Köşger’in yanı sıra Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, okul yönetimi, öğretmen ve akademisyenler ile öğrenci velileri katıldı. Törende genetik laboratuvarının açılmasında destek veren hayırseverlere plaket takdim edildi.