Ulusal çapta düzenlenen yarışmanın Mart ayında yapılan ilk etabına Ağrı’dan İstanbul’a, Erzurum’dan Kocaeli’ye tüm Türkiye’den 40 bin öğrenci katılım sağladı. Başak Koleji kampüsünde yapılacak olan final uygulamasına ise 51 ilden 447 okul, yaklaşık 3 bin öğrenci ve ailelerinin katılım sağlaması bekleniyor. Türkiye’nin Matematik dehalarının belirlendiği sınava 5 gün kala öğrenciler heyecanla sınav gününü bekliyor.

STANTLAR DA KURULACAK

Geçtiğimiz yıllarda 1, 2 ve 3’üncüsü yapılan ve festival havasında geçen final uygulamaları ile Aydın, Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirleri ağırlayarak matematik turizmini başlatmıştı. Şehir turizmini de canlandıran festival alanına ürün ve marka stantları da zenginlik katacak.

ÖDÜL TÖRENİ ŞÜKRAN GÜNGÖR’DE

11 Haziran Salı günü dereceye giren öğrencilerin ödüllendirileceği ödül töreni ise tüm finalist ve ailelerinin, Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’ın, Tales Matematik Müzesi Kurucuları F. Alp Ayaydın ile Metin Akyol ve Tales Matematik Uygulaması yetkililerinin katılımıyla Aydın Şükran Güngör Salonu’nda gerçekleştirilecek.