KUTO Yönetim Kurulu ve Meclisi adına geçmiş dönem icraatlarını değerlendirmeyi sürdüren Akdoğan, borçsuz bir kurum olarak iyi noktada olduklarını aktardı. Akdoğan, "Modern hizmet binamızda üyelerimize rahat bir ortamda kaliteli ve güler yüzlü bir hizmet sunuyoruz. Borçsuz bir kurum olarak bugün geldiğimiz noktada güçlü mali yapımızı, üyelerimizin yararına kullanıyoruz. Oda hizmet binamız, tüm üyelerimizin ve Kuşadası’nın hizmetinde. Salonlarımızdan farklı kurum ve kuruluşlar da yararlanıyor. Bitmek üzere olan otopark çalışmamız ve o noktadan konferans salonuna açılacak kapı ile salonlarımızdan daha fazla yararlanılmasını sağlamış olacağız. Kurumsal kiracılarımızla da üyelerimizin yanındayız" dedi.

"DAHA İYİSİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

KUTO'nun mali yapısı hakkında bilgiler sunan Akdoğan, 2005-2018 yılları arasında demirbaşlarda 18, iştiraklerde 10 kat artış olduğunu belirtti. Taşınmazlarda ise 70 kat artış olduğuna işaret eden Akdoğan, Kuşadası Ticaret Odası’nın borcu olmayan bir kurum olduğunu ifade edip tüm bunların güçlü mali politikanın sonucu olduğuna değindi. 
  Üyelerinin görüşlerine ve sorunlarına her zaman önem verdiklerini belirten Akdoğan, Oda hizmetlerini ana başlıklar altında şöyle sıraladı: "Akredite Oda olan Kuşadası Ticaret Odası’nda, Oda üyeleri Avrupa’daki üyelerle aynı kalitede hizmet alıyor. Odamız bünyesinde dijital arşiv ve bilişim teknolojileri altyapı çalışmaları tamamlandı ve üyelerimize ait tüm evraklar dijital ortamda korunmaya alındı. Üyelerimiz yararına bankalar ve çeşitli kurumlarla protokoller yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl 600 bin lira yatırdık, 10 milyon lira kredi hacmi yaratarak üyelerimizi düşük faizli nefes kredisinden yararlandırdık."

"KALİTELİ HİZMETE ÖNCELİK VERİLİYOR"

KUTO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Ticaret Odası’nın üyeleriyle güçlü olduğunu, kaliteli hizmete öncelik verdiklerini dile getirdi. 
  Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kuşadası Ticaret Odası, eşyanın pasaportu olarak nitelendirilen Ata Karnesi hizmeti veren Türkiye’deki 20 Oda ve Borsadan biri. Dış Ticaret İstihbaratı birimimiz ve KOSGEB temsilciliğimiz ile de hizmet veriyoruz. Kredi Kayıt Bürosu (KKB) işlemleri Odamız bünyesinde yürütülüyor. Ayrıca, Odamız üyelerine hukuk danışmanlığı hizmeti veriliyor ve İŞKUR danışmanları da haftada bir gün Oda'da hizmet veriyor. Üyelerimizin en çok ihtiyaç duyduğu Oda kayıt belgesi, faaliyet belgesi ve ticaret sicil tasdiknamesi ücretsiz veriliyor. Kapasite raporu, rayiç bedeli tespiti işlemleri, iş makinası tescili, çıraklık belgesi onayı ve Bağkur belgesi onayları da Odamızda yapılıyor. Bugüne kadar binlerce ihtiyaç sahibine gıda yardımı yapıldı, binlerce öğrenciye burs verildi ve eğitim yardımı yapıldı, staj imkanı sağlandı. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır."