Ülke genelinde olduğu gibi Didim’de de yeni eğitim-öğretim yılı heyecanı yaşandı. Didim’de 9 bin fazla öğrenci ile 600’den fazla öğretmen ders başı yaparken, ilk resmi program Kent Meydanı'nda gerçekleştirildi. 
  Kent Meydanı'ndaki resmi açılış törenine Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Başkan Yardımcıları Salih Bankoğlu ve Ahmet Yılmaz, Didim İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili ve Şube Müdürü Fahrettin Türk, daire müdürleri, oda başkanları, siyasi parti ilçe başkan ve yöneticileri, okul müdürleri ile öğrenciler katıldı. Törende Didim İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Türk, öğretmen ve öğrencilerle Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

MİNİKLERİ ÇİÇEKLERLE KARŞILADILAR  

Resmi kutlama programının devamında Mahir Özgür Damar İlkokulu'nda etkinlikler düzenlendi. Resmi kutlama kapsamında öğrenciler şiirler okudu. 1. sınıf öğrencileri çiçeklerle karşılandı.
Öte yandan ise ilçedeki diğer okullar da kendi içerisinde açılış töreni düzenlendi. Okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerinin heyecanlı olduğu görülürken, veliler de çocuklarını yalnız bırakmadı.