Pazarcı esnafının tepkisiyle karşılaşan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, pazar sergi yeri iptal kararının Efeler Belediyesi’nce alındığı bilgisini verdi. Efeler Belediyesi ise pazarcı esnafının bir hafta daha aynı bölgede sergi açmalarına izin verdi.

TEBLİGATLA ŞOK GEÇİRDİLER

Aydın’ın Efeler ilçesi, Ramazanpaşa Mahallesi, Umut ve Sevgi Yolu Caddesi 25 Sokak’ta uzun yıllardır sergi açan pazarcı esnafı, Efeler Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından sabah aldıkları tebligatla şok geçirdi. 
  Ürünlerinin satışını gerçekleştirdikleri sokaktan başka bir bölgeye taşınmalarını içeren tebligat sonrası yaklaşık 30 pazarcı esnafı, soluğu Aydın Büyükşehir Belediye binası önünde aldı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle görüşen pazarcı esnafına, pazar yerinin iptal kararının Efeler Belediyesi’nin olduğu söylendi. Görüşmenin ardından pazarcılar Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yaptı.    

“AYNI YERDE SERGİ AÇMAK İSTİYORUZ”

Seçim döneminde mevcut bölgede ürünlerini satabileceklerinin sözünün kendilerine verildiğini belirten pazarcı esnaflarından Döndü Karataş, “Oylarımızı veriyoruz 2 gün sonra zabıtalar bizim yanımıza geliyor. 6 yıldan beri o sokakta sergi açıyorum ve paramı yatırıyorum. 'Bize oy verin' dediler, verdik. Bugün de zabıtalar geldi, tebligat verdi. 'Haftaya burada sergi açmayacaksınız' dediler. Bu hafta tezgahımızı açtık, gelecek hafta burada tezgah açamayacağız. Şimdi ne yapacağız? Biz yine aynı yerde sergi açmak istiyoruz” dedi.

“BİZİM SORUMLULUK ALANIMIZDA DEĞİL” 

Pazarcı esnafı ile görüşen Aydın Büyükşehir Zabıta Daire Başkanı Hakan Genç ise, “Size verilen belgeler Efeler Belediyesi görevlileri tarafından verildi. Bizim görev ve yetki alanımızda değil. Bizim konuyla ilgili yapacak bir şeyimiz yok. Dolayısıyla Efeler Belediyesi ile görüşmeniz gerekiyor. Kanunen de bu iş böyle. Ben sizleri tanıyorum ve seviyorum ama bizim yapabilecek bir şeyimiz yok” diye konuştu. 
  Ardından Efeler Belediyesi’nde yetkililerle görüşen pazarcı esnafına, bir hafta daha aynı bölgede sergi açma izni verildi. Efeler Belediyesi tarafından pazarcı esnafına, önümüzdeki haftadan sonra mevcut yerin haricinde uygun görülen bir yerde sergi açabilecekleri bildirildi. Görüşmenin ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.