Efes Bandosu'nun sahne aldığı balo Atatürk’ün sevdiği vals ile başlarken, sevdiği parçalarla sürdü. Geceyi organize eden dernekler, Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirleriyle bire bir örtüştüklerini, Anadolu aydınlanmasının idealist lideri, Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsızlık, özgürlük, insan ve vatan sevgisi değerlerini benimsediklerini ve bu değerlere sahip çıkmaya devam edeceklerini söylediler.

"ŞEHİTLERİMİZ MİNNETLE ANIYORUZ" 

KUİKAD Başkanı Avukat Birgül Öner yaptığı açıklamada, “Büyük milletleri diğerlerinden ayıran en önemli özellik, en zor durumlarda olamaz denenleri olur kılmalarıdır. Büyük sınamalarla karşı karşıya kalan Türk milleti bütün bir dünya coğrafyasında her seferinde birlikteliğini, beraberliğini koruyarak bu sınamaları bütün milletleri şaşırtacak şekilde atlatmış ve bugünlere gelmiştir. Bugünleri görmemizde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarına ve şehitlere şükran duygularımızı bir kez daha ifade ediyor, şehitlerimizi minnetle bir kez daha anıyoruz" dedi. 
  Atatürk’ün sevdiği şarkılar, danslar ve valslarla devam eden gece, Onuncu Yıl Marşı'nın hep birlikte söylenmesi ile sona erdi.