Karacasu'da partililerine hitap eden Metin Lütfi Baydar, “Çiftlikbank mağdurları tam bir AKP örgütlenmesidir. 3 koyup 5 alma örgütlenme modelidir. CHP ise ticaret sermayesinin 3 koyup 5 alanların partisi değil. CHP emekten yana olanların, gerçekten kardeşçe, bir arada, hakça bölüşerek yaşamak isteyenlerin bulunduğu bir partisidir” dedi. Baydar’ın ziyaretinde İlçe Başkanı Cengiz Cumralı, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, İlçe Kadın Kolları Başkanı Güllü Büyükgümüş, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ali Ekiz ve partililer hazır bulundu.

“AK PARTİ İLE KAVGAMIZIN ÖZÜ BU”

Son dönemde gündemden düşmeyen Çiftlikbank konusundan örnekler vererek açıklamalarda bulunan Baydar, “Çiftlikbank mağdurları tam bir AKP örgütlenmesidir. 3 koyup 5 alma örgütlenme modelidir. Mahkeme bile diyor ki dolandırarak kazanma üzerine bir tezgah yapmışsınız. Ben bununla ilgili bir işlem yapamam diyor. Ticaret sermayesinin örgütlenme modeli bu. AKP’nin örgütlenme modeli de bu. 3 koyacak 5 alacak. CHP ise ticaret sermayesinin 3 koyup 5 alanların partisi değil, CHP emekten yana olanların, gerçekten kardeşçe, bir arada, hakça bölüşerek yaşamak isteyenlerin bulunduğu bir parti. Emekten yana olan, paylaşmaktan yana olanların partisiyiz. AKP’ye kavgamızın özü bu. Biz 3 koyup 5 alanların partisi değiliz” dedi.

“EĞİTİM, SAĞLIK TAMEMEN ÜCRETSİZ OLACAK”

Yaklaşan seçimler öncesi parti olarak 4 temel konunun üzerinde duracaklarını ifade eden Baydar, “Vatandaşın milli gelirden pay alması anayasal hak olacak. Eğitim; yurtlarıyla, yemekleriyle, özel okul, vakıf okuluyla tamamen ücretsiz olacak. Hak eden hak ettiği okulu kazanacak ve tüm masrafları ayırt etmeksizin devlet karşılayacak. Sağlıktaki kesintilerin önünde geçeceğiz. Sağlık tamamen ücretsiz hale gelecek. Dördüncü temel ilkemiz de tarıma destek olacak” dedi.

“CUMHURBAŞKANI ADAYINI ÖRGÜT BELİRLEMELİ”

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Baydar, diğer partilerin adaylarının belli olmasına dikkat çekerken, “Genel Başkanımız milletvekilleriyle 10’ar kişilik gruplar halinde görüşecek. Bu sebeple ben de örgütlerin nabzını tutmak için örgütleri geziyorum. Cumhurbaşkanı adayının bir an önce belirlenmesi gerekiyor. Çünkü karşıdaki adaylar belli. Bir tanesi Tayyip. Adam günde 3 miting yaparak anlatıyor. Diğer Meral hanım. Saadet’in adayı 3 aşağı beş yukarı Abdullah Gül. Yan kulvardan koşuyor” dedi. Baydar, Belediye ve milletvekili seçimlerinde de adayların ön seçimle örgüt tarafından belirlenmesi gerekliliğine vurgu yaptı.