Aydın Doğan Vakfı’nın geleneksel olarak düzenlediği 29. Genç İletişimciler Yarışması'nda Görsel Kategorisi Belgesel Dalı’nda 3’üncü olan ADÜ İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğrencisi Eren Taşyürek, ADÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halim Esen ile birlikte AGC’yi ziyaret etti. Geçtiğimiz yıl jeotermal konulu filmiyle ödül alan ve bu yıl da yeni bir derece elde eden Taşyürek, başarı hikayesini AGC Başkanı Semra Şener ve üyeleriyle de paylaştı. 42 üniversitenin iletişim fakültelerinden Yazılı, Görsel, İşitsel, Reklam, Halkla İlişkiler ve İnternet Yayıncılığı dallarında, bin 87 öğrencinin 917 çalışmayla katıldığı yarışmada derece elde eden Taşyürek, bir konuda yaşadığı sıkıntıyı da paylaştı. Efelerin kültürü ile ilgili belgesel çekimi konusunda Aydın Büyükşehir ve Efeler Belediyesi’ne destek ve sponsorluk için başvuran Eren Taşyürek, hiçbir yardım alamadığını öne sürdü. Öte yandan Selçuk Üniversitesi’nin düzenlediği 17’nci Kısaca Film Festivali kapsamında Belgesel Özel Ödülü de alan Taşyürek, belgeselin kendisi için vazgeçilmez olduğunu belirtti.

“BELEDİYELERDEN OLUMLU YANIT ALAMADIM”

Bir öğrenci için desteksiz ve sponsorsuz belgesel yapmanın zor olduğunu ifade eden Taşyürek, “Sponsor desteği olduğu zaman bu çalışmalar 3 ay gibi bir kısa sürede tamamlanırken, imkansızlıklar nedeniyle bu süre 1,5 yılı aşabiliyor. Efelerin kültürü projesi ile ilgili olarak 4 defa Büyükşehir Belediyesi’ne, 2 defa da Efeler Belediyesi’ne gittim. Her iki belediyeden de hiçbir şekilde olumlu yanıt alamadım. Çektiğim belgesel Efelerin kültürü olmasına rağmen Topuklu Efe ve Efeler Belediyesi destek olmayacaksa, kim olacak bilmiyorum. Tamamen oyaladılar ve başlarından savma yöntemini kullandılar” diye konuştu.   
  AGC Başkanı Semra Şener, genç belgeselci Eren Taşyürek’i tebrik ederek yeni çekecek olduğu belgeseller için de başarılar diledi.