Sandıklı Mahallesi'nde kurduğu 10 dönümlük serada salatalık üretimi yapan 43 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Talip Dinçer, hasada başladı.

ÜRETİM HEDEFİ 150 TON

Salatalıkta fiyatın şu an için memnuniyet verici olduğunu belirten Dinçer, "Nisan ayında ekimini yaptığımız salatalık fidanlarımızdan yeni yeni ürün hasat etmeye başladık. Askıya alarak yetiştirdiğimiz fidanlarımızın düzenli olarak bakımını yaptık. Bu da verimin güzel olmasını sağladı. Hasadımız, Eylül ayının sonuna kadar devam edecek. Seramızdan sezon boyunca 150 ton salatalık elde etmeyi hedefliyoruz. Günlük ise ortalama 2 ton salatalık alıyoruz. Salatalığın kilogramını şu anda toptan 1 liradan veriyoruz. Arz ve talebe göre salatalık pazarda, 2 lira ile 4 lira arasında değişen fiyatlarda satılmakta. İlerleyen günlerde salatalığın çoğalması ile birlikte fiyat düşecek. İşte o zaman üretici olarak zarar edeceğiz" dedi.

“MALİYET YÜKSEK”

Salatalık üretim maliyetinin yüksek olduğunu dile getiren Dinçer, "Salatalığın maliyeti ağır. Biz ailecek, işçilerle birlikte serada çalışıyoruz. Patron değil, işçi gibi hareket ederek üretim maliyetimizi düşürmeye çalışıyoruz. Zaten mazotun litresi 6,5 lira olmuş. İlaçlara yaklaşık yüzde 100 zam gelmiş. Diğer girdilerimizi de saymıyorum. Maliyetler yüksek olduğu için kazancımız azaldı" ifadelerini kullandı.