24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri kapsamında CHP Aydın milletvekili adayları kamuoyuna tanıtıldı. Turistik Park’ta yapılan tanım toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Aydın Milletvekili Adayı Bülent Tezcan, Milletvekili ve 2. Sıra Adayı Hüseyin Yıldız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İl Başkanı Ali Çankır, ilçe belediye başkanları, parti ilçe başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları başkanları, milletvekili adayları ile partililer katıldı.   
  Toplantıda ilk konuşmayı yapan CHP İl Başkanı Ali Çankır, Türkiye’nin 25 Haziran sabahı CHP iktidarına uyanacağını savundu. Aydın İl Örgütü olarak çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Çankır, Aydın’da ve Türkiye’de demokrasiyi tekrar inşa etmeye ant içtiklerini vurguladı. 
  Tanıtım toplantısının bir diğer konuşmacısı Tezcan ise, hükümete yüklendi. Millet İttifakı ve Muhharem İnce’nin Cumhurbaşkanı adaylığı üzerinden partililerine önemli mesajlar veren Tezcan, Türkiye’nin en geç Temmuz’un ortası gibi CHP İktidarı ile tanışacağını öne sürdü.

“İKTİDARIMIZ TÜRKİYE’YE HAYIRLI OLSUN”

Türkiye’nin 25 Haziran sabahı CHP iktidarına uyanacağını savunan Çankır, “24 Haziran’da tekrar Türkiye Cumhuriyeti’nde demokrasiyi inşa etmek için, ekonomiyi düzeltmek için, dış politikadaki kötü gidişata 'dur' demek için, toplumsal uzlaşmayı sağlamak için ve eğitim sistemindeki bozuk düzeni tekrar milli değerlere döndürmek için yola çıktık. Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü bu kötü gidişata artık 'tamam' diyen Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyeleri olarak 24 Haziran’da Türkiye Cumhuriyeti’ne tekrar ekonomideki kötü gidişine 'dur' demek için, ülkenin yeniden refaha kavuşması için çalışmalara başladı. 25 Haziran sabahı huzura uyanacağımız bir sistemi Türkiye’ye tekrar getirmek için Aydın İl Örgütü olarak çalışmalarımıza hazırız. 25 Haziran sabahı da halkımızla birlikte Türkiye’yi yönetmeye hazırız. Ekonomideki, eğitimdeki, demokrasideki, dış politikadaki kötü gidişe artık 'tamam' diyoruz. Aydın’da ve Türkiye’de demokrasiyi tekrar inşa etmeye ant içtik. 25 Haziran sabahı iktidarımız Türkiye’ye hayırlı olsun” dedi.  

“İNCE, 81 MİLYONUN CUMHURBAŞKANI OLACAK” 

24 Haziran seçimlerini Millet İttifakı ve Muharrem İnce’nin kazanacağı söyleyen Tezcan, “Sevgi için bir araya geldik diyen Millet İttifakı büyük bir güç ile Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerini kazanacak ve Cumhuriyet Halk Partisi de güçlü bir şekilde parlamentoda yerini alacak. 25 Haziran sabahına uyandığımızda sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerini kazanmış olarak uyanmayacağız. Aynı zamanda uzun yıllar partinin içinde emek vermiş, demokrasi, hukuk, özgürlük, adalet için mücadele etmiş, parti emekçisi içimizden gelen arkadaşımız Muharrem İnce’yi de Cumhurbaşkanı yapacağız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu parlamentoda Cumhuriyet Halk Partisi’nin milli iradeyi temsil eden gücünün öncüsü olacak, milletin sesi olacak. Cumhurbaşkanı makamında da hepimizin Cumhurbaşkanı olan yine içimizden gelen bir arkadaşımız Muhrarrem İnce de 81 milyonun Cumhurbaşkanı olacak” diye konuştu.

“DERTLERİ ÇÖZMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Seçim bildirgelerinden bahsederek ülkedeki belli başlı problemlere değinen Tezcan, “25 Haziran’da bu yolculuk tamamlanmaz ise 8 Temmuz günü kalan adımı atacağız ve Cumhurbaşkanlığı seçimini o zaman tamamlayacağız. Türkiye her halükarda Haziran’ın sonu Temmuz’un ortasından itibaren Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile tanışacak. Türkiye’nin problemlerini biliyoruz. Problemleri anlatmak için yola çıkmadık. Öyle bir yolculuğa başladık ki dertleri çözmek için yola çıktık. Problemleri çözmek için yola çıktık. Milletin huzuru kalmadı. Ülkede adalet kalmadı. Tek adam rejimi demokrasiyi yok etti, ekonomiyi tüketti, eğitimi çökertti, toplumsal barışı dinamitledi. Dış politikada da Türkiye’yi bir maceranın ve bir yangının içine soktu. Bu beş sorunu nasıl çözeceğimizi biliyoruz. 230 sayfalık seçim bildirgemizi yayınladık ve kamuoyu ile paylaştık. 230 sayfa özetin özetidir. Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geldiğinde ilk işimiz OHAL’i kaldırmak olacak. Tek adam rejimine son vereceğiz” ifadelerini kullandı.

“AYDIN BİZİM YÜZÜMÜZÜ HEP AĞARTTI”

CHP’nin Aydın’daki başarısının 24 Haziran seçimlerde de devam edeceğine inandığını belirten Tezcan, “Şimdi fazla söze gerek yok. Aydın bizim yüzümüzü hep ağarttı. Ben Aydınlı hemşerilerimize bir kere daha teşekkür ediyorum. Aydın’da başarılı ve çalışkan bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Bütün Türkiye Aydın’ın başarısına imreniyor. Bu başarı sadece yerel seçimlerdeki sandıklarda kalmayacak ve bu seçimde de kendini gösterecek. 24 Haziran’da sandığa gideceğiz. Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi’ni parlamentoda büyük çoğunlukla güçlü bir grup olarak taşıyacağız. Millet İttifakı’nı meclisin birinci ittifakı haline getireceğiz. Sandığa gideceğiz ve Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı yapacağız. Türkiye Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce gibi iki güçlü liderle bütün problemleri çözecek ve aydınlık bir gelecekle kucaklaşacağız” şeklinde konuştu.

ESNAFI ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİLER

Konuşmaların ardından milletvekili adayları Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız, Süleyman Bülbül, Mustafa Arıkan, Özlem Burcu Uğan, Kaan Erçetin, Kemal Güneri ve Fulya Üstündağ partililere tanıtıldı. Daha sonra Bülent Tezcan ve Özlem Çerçioğlu başta olmak üzere milletvekilli adayları Adnan Menderes Bulvarı’nda esnaf ziyareti gerçekleştirerek destek istedi.

Haber Videosu