Köşk Recep Tayyip Erdoğan Meydanın'da 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı. Törene ilçemize bağlı 28 mahalle muhtarı katılırken, Köşk Kaymakamı, Serdar Kaya, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, İlçe Emniyet Amiri İsmail Akbulut, İlçe Garnizon Komutanı Mesut Cin ve Köşk Kaymakamlığı daire amirleri Ziraat Odası Başkanı Veli Tuna, Köşk Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Odası Başkanı Memduh Gölcük, Ak Parti Köşk İlçe Başkanı Halil Mollaoğlu katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Gündoğan Muhtarı Şuayip Çelik, Beyköy Muhtarı Hayri Yılmaz ve Güzelköy Muhtarı Mülayim Avcı Atatürk Anıtına 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla çelenk bıraktı.

“MUHTARLAR DÜRÜST VE ADİL KİŞİLERDİR” 

Günün anlam ve önemine ait konuşma yapan Çiftlik Mahallesi Muhtarı Ahmet Demirci,"Cumhuriyet ve demokratik idarelerde mahalle ve köy birimlerinin birinci kademe idaresi muhtarlıklarca yapılmaktadır. Muhtarların seçilme yöntemi en demokratik yöntemdir. Çünkü muhtarlar arkalarında hiçbir siyasi parti, kurum, vakıf, dernek olmadan mahalle ve köy halkı tarafından ismen seçilirler. Bu nedenle, muhtarlar insanların güvenini kazanmış çalışkan, dürüst ve adil kişilerdir. Muhtarlar, devletin millete en kolay ve ilk ulaştığı mercidir. Yerel yönetimlerin ilk basamağı olan köy ve mahalle muhtarları olarak ülkemizin her noktasında görev yapmakta iken şehit olan, ahirete intikal etmiş tüm muhtar arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Tekrar bizlere bu günü  resmiyette Muhtarlar Günü olarak hediye eden gerekli değeri veren tüm devlet büyüklerimize ve herkese şükranlarımı sunar, bütün muhtar arkadaşlarımın ‘Muhtarlar Gününü kutlarım" dedi.

SULTANHİSARLI MUHTARLAR DA GÜNLERİNİ KUTLADI

Sultanhisar’da da Muhtar Günü kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Törene; İlçe Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Mehmet Gökhan, İlçe Emniyet Amiri Zafer Karadirek, kurum müdürleri ile ilçede bulunan 18 mahallenin muhtarları katıldı. Atatürk Anıtına tüm muhtarlar adına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Mehmet Öncel yaptı. Konuşmanın ardından kutlama programı sona erdi.