Aydın’da 31 Mart Yerel Seçimleri'nde 10 ilçe belediyesi ile Büyükşehir Belediyesini kazanan Millet İttifakı’nın ortaklarından CHP, seçimi masaya yatırdı. İl Başkanı Ali Çankır ile Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir birer değerlendirmede bulunarak İstanbul’da 23 Haziran’da yenilenecek olan seçimler için de çalışmalara başladıklarını belitti. Aydın’da seçim tecrübesi bulunan ekibin İstanbul’da da bu tecrübesini 23 Haziran’da göstereceğini ifade eden Ali Çankır, İstanbul’da yapılacak seçimler için Aydın örgütü olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Çankır, “Sayın İmamoğlu’nun tekrar seçimi kazanmasına yardımcı olacağız” dedi.

"KADINLARIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Ali Çankır, konuşmasının ilk bölümünde Aydın seçimlerini değerlendirdi. Çankır, “1 Nisan sabahından itibaren 2023 için Aydın İl Örgütü olarak bir hedef koymuştuk, bu hedefle ilgili olarak yapmamız gerekenler üzerinde duruyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Aydın’da yerel yönetimlerin tecrübesiyle ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımızın 5 yıllık Aydın’a verdiği önemli hizmetler ve memnuniyet ile 10 ilçe belediyesini Millet İttifakı olarak aldık. Aydın’da da ilçe bazında nüfusun yüzde 85’ini yönetecek Millet İttifakı’nın belediye başkanları sosyal belediyecilik ve derman belediyeciliği yapmaya başladı. Büyükşehir belediye başkanımızla 2024’e kadar da bu çalışmalarımıza sosyal-demokrat belediye anlayışımızla halka dokunan belediyecilikte devam edeceğiz. Bizim bu noktadaki hedefimiz belediyeler ile halka dokunduğumuz sosyal belediyeciliği, sosyal devlet anlayışıyla da 2023’te Cumhuriyet Halk Partisi’nin hükümet mazbatasını alarak devam etmesidir. Biz 1 Nisan’dan itibaren 2023 hedefiyle Türkiye’nin mazbatasını almak için Aydın’da çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz. Bu çalışmalarımızda büyük emek harcayan kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“MİLLETİN İRADESİNE KUMPAS KURULDU”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanan Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanlığının YSK tarafından gasp edildiğinin ileri süren Çankır, “YSK’nın seçim iptal kararı Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçti. Milletin iradesine apaçık bir kumpas kuruldu. Biz bu kumpasın içinde kimlerin olduğunu çok iyi biliyoruz. Seçimin bittiği günden itibaren AK Parti, geçersiz oy sayımı, 6 ilçede tüm oyların sayımı, kısıtlı seçmen oy sayımı, Büyükçekmece ilçesinde kamuoyu ile kurgulanmaya çalışılan kumpas dahil her yolu denemiş ancak her birinde milletimizin iradesi tecelli etmiş ve Cumhuriyet Halk Parti'li İmamoğlu’nun oyları yüksek çıkmıştır. En sonunda sandık görevlilerinin tayinini yapan kendisi olmasına rağmen kendi belirlediği görevlileri usulsüzlükle suçlayarak seçimi bu gerekçeyle iptal ettiler” dedi.

“İMAMOĞLU’NUN YANINDAYIZ”

Çankır, “Alın teriyle seçimi kazanan İmamoğlu’nu milletimiz yeniden hem de ezici bir çoğunlukla tekrar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yapıp milletin iradesini tekrar tecelli ettirecektir. Bu oyunu ve kumpası 23 Haziran’da tekrar hep beraber bozacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar artık takkeleri düştü ve kel göründü. Milletin iradesine engel olamayacaklar. 82 milyon insanımızın kalbinin ‘Her şey çok güzel olacak’ diyerek yola çıkan koca yürekli bu adam için çarptığına inanıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Aydın il örgütleri olarak da Sayın İmamoğlu’nun arkasındayız ve yanındayız” diye konuştu.

“SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ” 

Aydın il örgütü olarak İmamoğlu’nun seçimi tekrar kazanması için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Çankır, “23 Haziran günü seçim güvenliği ve sandık güvenliğini sağlayacak tecrübeli müşahitlerimizi oraya taşıyacağız ve sandıklara sahip çıkacağız. Kadın Kolları ve İl Gençlik Kolları'mızla birlikte İstanbul’da seçmen hakkı olan ve Aydın’da oturan vatandaşlarımızı ve öğrencilerimizi 23 Haziran’da İstanbul’a taşıyacağız. 23 Haziran’a kadar İstanbul’da bir seçim ofisi tutarak tecrübeli arkadaşlarımızın Sayın İmamoğlu’nun tekrar seçimi kazanmasına yardımcı olacağız. Aydın’daki tüm seçmenlerimizin, Millet İttifakı’na gönül verenlerin de İstanbul seçimlerine destek olmaları için yanımızda olmalarını istiyoruz. 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne güvenen ve oyunu veren tüm hemşehrilerimize tekrar teşekkür ediyorum. Haziran’da yaz tekrar Türkiye’ye gelecek ve her şey güzel olacak” ifadelerini kullandı.  

“BAŞARILI OLDUK”

CHP Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir de 31 Mart Yerel Seçimlerinde önemli bir başarı elde ettiklerini ifade ederek, “Aydın ili Türkiye genelinde Cumhuriyet Halk Partisi başarılı olmuş ve üçüncü sırada yer almış bir ilimizdir. Biz bu seçimlerde hedefimizi 17 ilçe belediyesi olarak belirlemiştik ancak bu belediyelerden 10 ilçe belediyesini aldık. Büyükşehir belediyesini de kazanarak büyük bir başarı elde ettik. Bu anlamda yerel seçimlerde Kadın Kolları olarak Aydın genelinde büyük bir gayret ve özveri ile çalışmalarını sürdüren Kadın Kolları'mızdaki arkadaşlarımız başarıya ulaşmıştır. Başarılı bir performans göstererek büyük ilçeleri tekrar kazanmamıza vesile olmuştur. Çalışmalarında başarılı olan ilçe başkanlarıma, seçimi tekrar kazanan ve devamlı destekçimiz olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza, çalışmalarımızda örgütün devamlı dinamizm sağlamasına yardımcı olan İl Başkanıma da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.