Aydın’da göreve başladıktan sonra fırsat buldukça ilçeleri ziyaret eden Yavuz Selim Köşger’in son durağı Köşk oldu. Köşk ziyaretine kurtuluş savaşı sırasında Yunan mezaliminin yaşandığı Karatepe mahallesinden başlayan Köşger, buradaki şehitliğe gidip dua etti. Daha sonra Köşk Belediyesi’ne geçen Vali Köşger, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç’tan ilçeyle ilgili bilgiler aldı. Rıfat Kadri Kılınç, ilçede yürütülen devlet ve belediye yatırımları hakkında bilgi verirken, Vali Köşger, daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığına ve Köşk Emniyet Amirliğine ziyaret etti.
  Köşk Kaymakamlığında ilçe Kaymakamı Serdar aya, Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç ve ilçedeki daire müdürleri ile toplantı yapan Vali Köşger, son olarak yapımı devam eden Ayla-Ersoy Vural Anadolu Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu.

 ‘KİM SOYKIRIM YAPMIŞ GÖRSÜNLER’


 Karatepe şehitliğinin geçmişte yaşanan mezalimin önemli örneklerinden olduğunu kaydeden Vali Yavuz Selim Köşger, “Köşk kurtuluş savaşı döneminde önemli bir cephe olmuş. Efelerimiz burada düşmana karşı önemli bir mücadele vermişlerdir. Onlarca vatandaşımızın yakıldığı Karatepe Şehitliği milli mücadelenin simgesidir. Ülkemizi soykırım yapmakla suçlayanlar gelip kim soykırım yapmış kim camilere insanları doldurup yakmış görsünler. Tüm şehitlerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.
  Vali Köşger, Köşk ziyaretlerinin son bölümünde ilçede bulunan halı sahanın olduğu alanda incelemeler yaparak, bu alan için kültür merkezi için proje çalışması yapılmasını istedi.
  Vali Köşger’e Köşk ziyaretinde il Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş eşlik etti.