Sultanhisar'ın İncealan Mahallesinde 25 yıldır imece usulü iftar sofraları kuruluyor. Vatandaşlar kendi aralarında para toplayarak iftarlık malzeme alıyor. Alınan malzemeler cami bahçesinde kurulan kazanlarda, kadınların maharetli elleriyle iftara hazırlanıyor. Çevre il ve ilçelerden de 800 kişinin katılımıyla vatandaşlar birlikte oruçlarını açıyor.

"KÜSLERİN BARIŞMASINA VESİLE OLUYOR"

Ramazan ayının Anadolu'da bir başka yaşandığını söyleyen İncealan Mahalle Muhtarı Ali Divrik, küslerin bu tür etkinliklerle barıştığını ifade etti. Etkinliğin 25 yıldır aralıksız devam ettiğini kaydeden Divrik, "Bu tür iftar programları küslerin barışmasına vesile oluyor. Mahallemizde dayanışma, birlik ve beraberlik duygularını pekiştiriyor. 25 yıldır geleneksel olarak devam eden programımızı sürdürmekte kararlıyız. Bizden sonraki nesillere de bu güzel etkinliği miras bırakacağız" dedi. Mahalleli arasında toplanan parayla iftar malzemeleri aldıklarına dikkat çeken Muhtar Divrik, "Alınan malzemeler sabah saatlerinde mahalle camimizin bahçesinde kurulan alana getirildi, burada kadınlarımız kurulan kazanlarda yemeklerini hazırladılar. Kuru fasulye, pilav, kavurma, keşkek, pirinç tatlısı ve domates salatası hazırlandı. Hep birlikte orucumuzu açacağız" diye konuştu.

"BU TÜR ETKİNLİKLER YAŞATILMALI"

Kentlerde azalan dayanışma ruhunun mahallelerde, köylerde yaşatıldığını belirten Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan da, "Bölgemiz zengin, doğal bir mutfak kültürüne sahip. Vatandaşlarımız tarafından yöremizde yetişen doğal ürünlerle çok özel lezzetler hazırlanıyor. Bir yandan da nesilden nesile bu geleneği aktarmaya çalışıyorlar. Ramazan ayında her yıl bu tür etkinlikler devam ediyor. Büyükşehirlerde çok sık göremediğimiz birlik, beraberlik, dayanışma ruhu burada en güzel haliyle yaşanıyor" şeklinde konuştu.