Eski Gençlik ve Spor Bakanları AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ve Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç ile bazı AK Parti'li milletvekillerin imzasını taşıyan Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun Teklifi, muhalefet partilerinin tüm itirazlarına rağmen Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Komisyon Üyesi CHP’li Bülbül, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair kanunun Galatasaray maçındaki tezahüratlar nedeniyle çıktığını öne sürerek, “Bu yasal düzenleme de Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe tribünlerindeki özellikle ‘mazbata ver’ ve ‘Her şey çok güzel olacak’ sloganları karşılığında çıktı. Bu kanun teklifiyle taraftarlara ‘Her şey çok güzel olacak’ cezası veriliyor” dedi. 
  “ANAYASA’YA AYKIRI”
  Teklifte “spor alanı” diye tanımlanan bölgeye müsabaka alanları dışında olan, müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında taraftarın sürekli ve geçici olarak bulundukları yerlerin de dahil edildiğini söyleyen Bülbül, “Maç zamanı Beşiktaş meydanına toplanıyoruz ve stada yürünüyor. İfade özgürlüğü de dahil meydanlarda, sokaklarda toplanma ve gösteri özgürlüğümüzü kullanıyoruz. Ama bu teklifle bu özgürlükler alınıyor. Anayasa’nın 59’uncu maddesinde yer alan ‘Sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder’ maddesi ihlal ediliyor. Zaman ve mekan sınırı bulunmaksızın, kamusal niteliği bulunmayan yerlerde özel yaşam alanlarına müdahale ediliyor” diye konuştu.
  Teklifte kulüp yöneticilerine yönelik olan düzenlemeleri de eleştiren Bülbül, “Süper Lig’deki birtakım yöneticilerin ve bir takımın taraftarın tipine uygun yönetici ve taraftar oluşturmak istiyorsunuz. Türkiye'deki futbol seyircisi, futbol taraftarı, futbol yöneticileri o istediğiniz kulübünün yöneticilik sisteminin içerisine girmez” ifadelerini kullandı.