Acarlar’da yürütülen faaliyetler kapsamında 42 kilometre kanalizasyon ve 38 kilometre içme suyu hat çalışması yapılıyor. Toplamda 81 kilometre hat yapacak olan ASKİ çalışmalarını tamamlandığında, mahallede sıklıkla yaşanan içme suyu sorunları son bulacak ve yıllardır halkın hasretini çektiği kanalizasyon altyapısı tesis edilecek. Fosseptik sebebiyle yaşanan koku ve atık su sorunları da tesis edilecek kanalizasyon altyapısı sayesinde sona erecek.  

ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEYEREK BİLGİ ALDI

Acarlar’da yürütülen altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen ve faaliyetler hakkında bilgi alan ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, “Acarlar’da yaşanan altyapı sorunlarını kökten çözmek için ciddi bir yatırım hamlesi gerçekleştirdik. Çalışmalarımız tamamlandığında bu güzide mahallemiz hak ettiği gibi hem içme suyu, hem de kanalizasyon anlamında sorunsuz ve sürdürülebilir bir altyapıya kavuşacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun da yakından takip ettiği çalışmaları bir an önce tamamlayıp devreye almak için yoğun çalışıyoruz” dedi.

“SORUNSUZ BİR AYDIN İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, “Yoğun yatırım ve çalışma programımız kapsamında alt ve üstyapı anlamında sorunsuz ve güzel bir kent inşa etmek için aralıksız çalışıyoruz. İl genelinde çalışmalarımız günden güne artarak devam ediyor. Aydınlılara daha yaşanabilir ve modern bir kent sunmak için istikrar ve kararlılık içerisinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.