ASIRLIK AĞAÇLAR

Aydın'ın kuzeyinde, bin 200 metre yükseklikteki Cevizli Dağı'nda yer alan Paşa Yaylası'nda objektiflere takılan asırlık çınar ağacı, yıllara meydan okuyor. 
  Aydın’da özellikle hem kış, hem de yaz aylarında vatandaşların günübirlik ziyaret ettiği tatil mekanlarından olan Paşa Yaylası, temiz havası ve doğal güzellikleriyle tercih ediliyor. Kızılçam, karaçam, ardıç, çınar, ceviz ve kestane ağaçlarını bünyesinde barındıran Paşa Yaylası’nda, asırlık ağaçlar da göze çarpıyor.  
  Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait atıl durumdaki otelin yakınlarında bulunan asırlık çınar ağacı, büyüklüğü ile vatandaşları büyülüyor. Kaç yıllık olduğu tam olarak bilinmese de, günübirlik tatil yapanları kendisine hayran bırakıyor.

“200 YILLIK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Dinlenmek ve şehir stresinden uzaklaşmak için Paşa Yaylası'nı günübirlik ziyaret eden vatandaşlardan Mesut Sarıkaya, çınar ağacını gördüğünde şaşkınlığını gizleyemediğini dile getirdi. 
  Sarıkaya, “Paşa Yaylası, eşsiz manzarası, temiz havası ile çok güzel mekanlardan biri. Biz de ailecek tatil günümüzü bu güzel yerde değerlendirmek için geldik. Karşılaştığımız asırlık çınar ağacı, bizi kendisine hayran bıraktı. En az 200 yıllık olduğunu düşünüyorum. Yanımızda metre vardı. Ağacın çevresini ölçtüm ve yaklaşık 10 metre gibi bir rakam çıktı. Ağacın kapladığı alan ise 5 metreye, 5 metrelik bir alan. Hayatımda gördüğüm büyük ve devasa ağaçlarından bir tanesi de bu çınar ağacı oldu" diye konuştu. 
  Sarıkaya, yetkililerin asırlık çınar için tedbir alıp kaç yıllık olduğunu belirlemesini istediklerini sözlerine ekledi.