Ataeymirli iş adamı Mehmet Gökdemir’in bağışladığı araziye Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, 4 dönüm üzerine kurulu, içerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, kır düğün tesisi ve restoran bulunan Spor Kompleksi ve Yüzme Havuzu, Karacasu Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis toplantısında alınan kararla ücretli hale getirildi. Yüzme havuzunu kullanacak 18 yaş altı çocuklardan 5 lira, 18 yaşından büyük bireylerden 10 lira alınmasına oy çokluğu ile karar verildi. Bu ücreti ödeyenlerin havuzu gün boyu kullanabilecekleri ifade edildi. Ayrıca tesiste düzenlenecek olan düğün, nişan gibi törenler için kiralama ücretinin bin lira olacağı belirlendi.

"TARİFE KOYMAMIZ GEREKİYORDU"

Belediye Başkanı Zeki İnal, havuzun ücretli hale getirilmesi konusunda, “Biliyorsunuz bu iş maliyetli bir iş. Biz bu maliyeti azaltmaktan çok oradaki yoğunluğu azaltmak için bir tarife belirleyelim istedik. Orada düğün ve nişan yapmak isteyenler de var. Bu yüzden bir tarife koymamamız gerekiyordu” dedi.

ÜCRETLİ OLMAMALI

Ücretlendirmeye karşı çıkan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Erdinç Gümüş, “Karacasu yıllardır yüzme havuzuna hasret. Bu etkinlikler belediye tarafından karşılanmalı. Ben belediye olarak karşılanması gerektiğini düşünüyorum. Eğer izdiham varsa, yaş gruplarına ayrılabilir. Bundan ücret almak doğru değil. Bu etkinlik çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan da uzaklaştırma anlamında çocuklarımız için belediyemiz özverili davranmalı. Büyükşehirin yapmış olduğu bir tesis için Karacasu Belediyesinin ücret alması benim düşünceme göre yanlış. Ayrıca hiçbir çocuğumuzun başına iş gelmemesi için gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyorum” şeklinde tepkisini koydu.

BELEDİYE BORÇ ALACAK

Toplantıda ayrıca İller Bankası ve diğer bankalardan borçlanma yapılması ve belediye başkanına yetki verilmesi hususu görüşüldü. Belediyenin nakit konusunda bazı sıkıntıları olduğu ifade edilirken bu sıkıntının aşılması için borçlanma yapılması ve sözleşme yapmak için belediye başkanının yetkili kılınması gerektiği aktarıldı. Ardından oylamaya geçilirken bu konuda borçlanma yapılması ve belediye başkanına yetki verilmesi hususu kabul edildi.

DOĞAL GAZ ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

İlçeye doğal gaz gelmesi ile ilgili talepler olması sebebiyle çalışmaların başlaması için meclis kararı alındı. Kazı yapılması konusunda büyükşehir yetkili olduğundan bu kararın büyükşehire gönderilmesi kararı alındı. Olumlu görüş alınması halinde iş ve işlemlerin devam edeceği bilgisi verildi.

ŞEHİR PLANCISI VE İNŞAAT MÜHENDİSİ

Bir önceki meclis toplantısında tartışmalara sebep olan belediyeye alınacak mühendisin alanı bu mecliste açıklandı. Belediyeye şehir plancısı ve inşaat mühendisi alınacağı kaydedildi. İki kadro için de alınacak personelin 2 bin 500 lira maaşla çalışmaya başlamaları kararı alındı.

KAYMAKAM ZİYARET ETTİ

Öte yandan Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, meclise hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 31 Mart seçimlerinin ardından göreve başlayan meclisi tebrik eden Kaymakam Soley, meclise çalışmalarında başarılar diledi.