Akdemir ile tanışan Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar, yürüttüğü projeler hakkında bilgiler aldı. Akdemir, ziyarette yeni eğitim sitemi hakkında da bilgiler aktardı.

GİRİŞİMCİLİĞİN DESTEKLENMESİ TALEBİ

Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, DTO bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinin ilçede girişimciliğin özendirilmesi, kadınların iş hayatına katılması konusunda çalışmalar gerçekleştirdiğini belirterek, “Bu amaçla yapılacak çalışmalardan en önemlisi henüz iş hayatına katılmamış bireylerin doğru tercihler yaparak verimli olabilecekleri meslekleri seçmelerini sağlamak, iş hayatında edindikleri tecrübeler ve doğru planlamalarla yapacakları girişimleri desteklemek olacaktır” dedi.

ORTAK ÇALIŞMALAR PLANLANACAK

Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri de okullarda eğitim gören öğrencilerin kariyer hedeflerini doğru planlaması için aileler ile eğitimcilerin yönlendirmesinin dışında meslek dallarında uzmanlaşmış isimler, ilçede başarılı iş modelleri geliştirmiş girişimciler, meslek odaları yöneticileri, akademisyenler, ilçede faaliyet gösteren kurumlardaki teknik kişilerin bilgilendirme yapmasının, gençlerin ufkunu açması bakımından fayda sağlayacağını vurguladı. Üyeler, bu amaçla Meslek Tanıtım ve Girişimci Hikayeleri Günleri düzenlemek arzusunda olduklarını iletti. Akdemir de gönüllü öğretmenlerden oluşturdukları proje ekibiyle kadın girişimcilerin bir araya gelerek önümüzdeki yaz tatilinde bu projeyi geliştirebileceklerini, yeni eğitim öğretim döneminde tüm yıla yayılacak şekilde meslek tanıtım günlerini yapabileceklerini önerdi. Taraflar resmi yazışmaları başlatmak ve beraber çalışmak üzere sözleşti.