31 Mart yerel seçimlerine 40 gün gibi kısa bir süre kala Millet İttifakı’nın Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay’ın seçim bürosu açılışına katıldı. Burada bir konuşma yaparak rakibi olan Cumhur İttifakı’nın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Savaş’a adeta gözdağı veren Çerçioğlu, seçimleri farklı bir şekilde kazanacaklarını iddia etti. Belediye başkanlığı sürecindeki projelerini eleştirenlere de ağır mesajlar veren Çerçioğlu, bazılarına inat sosyal belediyecilik yapmaya devam edeceğini kaydetti.

“BİZ SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ UYGULARIZ, ONLAR İSE UYGULAMAZ”

Efeler’e yaptığı hizmetlerin okumakla ve söylemekle bitmeyeceğini ifade eden Çerçioğlu, “Bal yapmayan arılara sesleniyorum buradan. Onların peteğinde bal yok. Onlarda sadece yapacağız, edeceğiz var ama icraat yok. Muğla yolu üzerindeki avuç kadar 112 binasını 7 yıldır tamamlayıp açamadılar. 100 milyon liraya kamulaştırdığımız Aydın Tekstil Alanı'nı bugün biz almamış olsaydık, bugün orası ya AVM ya da yüksek katlı apartmanlar olacaktı. 177 dönümlük bu arazide Aydın halkının istediği yeşil alanın çalışmaları 2 ay önce başladı. Önümüzdeki günlerde de temel atma ve restorasyon çalışmalarını inşallah yapacağız. Benim için bu proje çok önemli. Bin tane çam ağcının olduğu bu alana biz de bin tane daha çam ağacı dikerek burayı Aydın’da yaşayan insanların nefes alabileceği, spor yapabileceği bir alan haline getirdik. Ama onlara kalsa buralar kesin satılırdı. Onların belediyecilik anlayışı ile bizim belediyecilik anlayışımız arasında 180 derece fark var. Biz sosyal belediyeciliği uygularız onlar ise uygulamaz. Biz fakir fukara, garip gurabanın her zaman yanında olduk, yanında da olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.  

“O LOGO BENİM KALBİMDE”

Kendisini CHP logosu kullanmamakla suçlayan Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’a göndermede bulunan Çerçioğlu, “Bizler Millet İttifakı'nın adaylarıyız. Bana CHP logosu kullanmıyor diyen zat. Sana ne? O logo benim kalbimde. Ben koltuk için koltuğu terk edenlerden değilim. Ben Aydın halkına hizmet için buradayım. İYİ Partili kardeşlerimizle daha güçlü olacağız. Birlikte iyi bir Aydın için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“BİZ SUYU BİSİKLET POMPASIYLA MI BASIYORUZ?”

Su parasını pahalı bulanlara yönelik bir açıklama da yapan Çerçioğlu, “Ben bundan 6 ay önce bir teklifte bulundum. Dedim ki ASKİ’nin en büyük gideri elektriktir. Elektriğe yüzde yüz zam geldi. Parlamentoda gelin yasa çıkartın, belediyelerin kullandığı elektrik bedava olsun, biz de vatandaşımıza suyu 1 liraya verelim dedik. Biz suyu bisiklet pompasıyla mı basıyoruz? Sen ne diyorsun kardeşim? Hayattaki pahalılık almış başını gitmiş. Bunların samimiyetine inanmıyorum” şeklinde konuştu.

“HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Aydın halkının 18 saat emrinde olduğunu dile getiren Çerçioğlu, şunları kaydetti: “31 Mart akşamı saat 21.00’de Atatürk Kent Meydanı’nda buluşacağız. Seçimi 60’a 30 gibi bir farkla kazanacağız. İki katı farkla kazanacağız. Ev ev, kapı kapı dolaşıp çalışıyoruz. Sosyal belediyecilik dünya görüşü doğrultusunda hizmet veremeye devam edeceğiz.”