Karabağlar Mahallesinde bulunan şehitlikte düzenlenen anma etkinliğine Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Belediye Başkanı Zeki İnal, Jandarma Komutanı Onur Özdemir, Emniyet Amiri Vekili Davut Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, Müftü Murat Han Aksoy, Karacasu SYDV Müdürü Mustafa Geçmez, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Turancan Önem, Karabağlar Muhtarı Serdal Kemçin, Geyre Muhtarı Nevcet Çoban ve şehidin kardeşi Mücella İren katıldı.

“İLELEBET DALGALANACAK”

Kaymakam Ahmet Soley, İren’in mezarı başında yaptığı konuşmada, “Şehidimizin şehadetinin 20. yıl dönümü. Biliyoruz mekanı cennet. O orada huzur ve rahat içinde. Bu toprak, bu bayrak için şehadete erdi. Artık huzur ve rahat içinde uyusun ki ailesi, bu vatan, bu bayrak bizlere emanet. İlelebet bu şanlı bayrak gökyüzünde dalgalanacak” dedi. Müftü Murat Han Aksoy, Kur’an-ı Kerim okurken ardından Aksoy’un eşliğinde dua edildi.

İSA İREN

25 Ocak 1978 tarihinde Aydın ili, Karacasu ilçesi, Aşağı Görle Mahallesinde dünyaya gelen P. Er İsa İren 1978/4 tertip olarak, 29. Mknz. P. Tug. 1. Mknz. P. Tb. Müh. Des. Bl. K.lığı (Eleşkirt/Ağrı) emrinde vatani görevini yaptığı sırada, 1979 Rakımlı Tepe (Yayladere/Bingöl) mevkiinde, bölücü terör örgütü ile girdiği çatışmada 5 Mayıs 1999 tarihinde şehit oldu.