AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyon Başkanı Mustafa Savaş, Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, Aydın milletvekilleri Bekir Kuvvet Erim ve Rıza Posacı, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ü ziyaret etti. AK Partili vekiller, Bakan Gül’e yaklaşık 10 yıldır inşa edilemeyi bekleyen Aydın Adliye Sarayı’nın yapılması talibini iletti. Bakan Gül ile gerçekleştirdikleri görüşmenin içeriğine ilişkin bilgiler veren AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Aydın Adliye Sarayı için kısa süre içerisinde proje ihalesine çıkılacağı müjdesini verdi.

BAKAN GÜL’DEN TALİMAT

Bakan Gül’ün Aydın’da yaşanan Adliye Sarayı sorunun yakından bildiğini kaydeden Savaş, “Aydın’a yakışmayan bir adliye binamız var. Maalesef fiziki açıdan da yeterli değil. Aydınlı hemşehrilerimize daha kaliteli hizmet verecek modern bir Adalet Sarayı’nı ilimize kazandırmak için girişimlerde bulunduk. Bu konu Aydınlı milletvekilleri olarak uzun zamandır üzerinde durduğumuz bir konuydu. Aydın’a adalet sarayı binası inşa edilmesi talebimizi Bakan Gül’e ilettik. Bakanımız, proje ihalesine çıkılması hususunda bürokratlarına talimat verdi. Proje ihalesine çıkıldıktan sonra gerekli ödenek tahsis edilerek binanın yapım ihalesi gerçekleştirilecek” dedi.

YERİ BELİRLENDİ

Adalet Sarayı’nın Efeler ilçesine bağlı Osman Yozgatlı Mahallesi'ndeki cezaevinin yanında, Adalet Bakanlığı uhdesinde olan 185 dönüm arazide yapılacağını kaydeden Savaş, “Adalet Sarayı’nın yapılacağı yerle ilgili imar sorunu, yapılan çalışmalarla çözüldü. Yer hazır, proje ihalesinden sonra sürecin hızlanacağını düşünüyoruz. Ödenek sorunu yaşanmazsa bu yıl içerisinde adalet sarayının temelini inşallah atacağız” diye konuştu.