Didim Belediye Meclisi, iki gündem maddesini görüşmek üzere olağanüstü toplantı düzenledi. Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında gerçekleşen toplantıya mazeretli olarak CHP’li Yusuf Deveci, Celalettin Erol ve Ali Çağlar ile AK Partili Mehmet Tekdemir katılmadı.

ATABAY, ÜYELERİ BİLGİLENDİRDİ

Gündem öncesinde Belediye Meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Atabay, 5 yıl önce Tavşanburnu Tabiat ve Orman Kampı'nın işletmesini ihaleyle aldıklarını, sürenin sona erdiğini kaydetti. Atabay, “500 bin TL’nin üzerinde yatırım yapmamız durumunda 29 yıllığına ihale uzatılacaktı fakat bu kadar yatırım yapmadık. Ne yaptık? Kanalizasyonu ve elektrik tesisatı yer altına alındı. Restoran, duşa kabinler ve tuvaletler yenilendi. Bugünkü konumuyla bu anlamdaki tesislerde Türkiye’de 3. olduğumuzu yetkililer bize şifahen ilettiler. İhale şartnamesinde SGK borcu şartı vardı ama Türkiye’de SGK’ya borcu olmayan kaç yer var dediğimiz bu şart kaldırıldı ve Didim Belediyesi olarak ihaleye girme hakkımız oldu. Biz burada 5 yıl boyunca kar-zarar anlayışında olmadık. Sosyal belediyecilik kapsamında burayı halkın kullanımına açtık. STK’lar ile kamu kurum ve kuruluşların ücretsiz kullanımına sunduk. Bu kapsamda Haziran ayında yeniden ihaleye girmek istiyoruz. Biz alırız ya da başka bir kurum alır bilemem ama iyi bir işletme mantığıyla alınmasından yanayız” dedi.

İHALEYE KATILIM YETKİSİ VERİLDİ

Başkan Atabay’ın açıklamalarının ardından gündeme geçildi. Gündemin ilk maddesinde Orman Kampı ihalesine Didim Belediyesi adına Başkan Atabay’ın katılım sağlaması noktasında Belediye Meclisi'nden yetki istendi. Oylamada Cumhur ittifakı Meclis üyelerinden Eda İlhan, Mevlüt Kandil, Şakir Saruhan ve Cemal Engil çekimser oy kullanırken, Cumhur İttifakı'nın diğer üyeleri ve Millet ittifakı Meclis üyeleri evet oyu kullandı. Atabay'a yetki verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde ise belediyeden emekli olan personelin tazminatlarının ödenmesi noktasında Başkan Atabay’a borçlanma yetkisi verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.