Aydın'da yağmurla taşan derenin sularına kapılan 6 yavru köpeği canını tehlikeye atarak kurtaran 30 yaşındaki Feyyaz Şafak, boğulmak üzere olan yavruları suni teneffüs ve kalp masajı ile hayata döndürdü. Aydınlı kahramanın görüntüleri ortaya çıkarken kahraman Feyyaz Şafak, Ses Gazetesi'ne konuştu.

CEYLAN, YAVRULARINA KAVUŞTU

Efeler ilçesi Kemer Mahallesi Çakırlar deresi şiddetli yağmur sonrasında taştı. Sel suları derenin kenarında yatan 8 köpek yavrusunu suda sürüklemeye başladı. Yavruları suda gören 2 çocuk babası Feyyaz Şafak, balçıkla dolu dereye atlayıp yavruları tek tek kurtardı. Şafak, su yutan ve boğulmak üzere olan yavruları suni teneffüs ve kalp masajı ile hayata döndürdü. 8 yavru köpekten 6'sını kurtarmayı başaran Şafak, daha sonra yavru köpekleri 'Ceylan' isimli anneleriyle buluşurdu. 2 köpek sel sularına teslim olarak ortadan kayboldu.

"VİCDANI OLAN HERKES BUNU YAPARDI"

Köpek yavrularını kurtaran Şafak, “O gün arkadaşımın çiftliğine yardıma geldim. Çiftlikte hayvanları yemliyorduk. Bir anda yağmur bastırdı. Yağmurun bastırması sonucu gelen sular dereyi doldurdu. Biz burada iş yaparken, bir anda köpek sesleri duyduk, köpek yavruları bağırıyorlardı. Biz hemen seslerin geldiği yere koştuk, köpek yavrularını akıntı götürüyordu. Ben hiç düşünmeden dereye atladım. Zor oldu ama yavruları arkadaşımla teker teker kurtardık ve annesine kavuşturduk. Annesi zaten çaresiz bir şekilde burada koşturuyordu. Yavrumuzun birisi bayağı bir su yutmuştu. Suni teneffüs ve kalp masajı yaparak o yavruyu da hayata döndürdük. Herkesin yapabileceği bir şey, vicdanı olan herkes yapar. Benim de iki tane evladım var onlar gözümün önüne geldi, sonuçta bu hayvanlar da bir can taşıyor. O an gözümü kırpmadan sel sularına girerek bu canları kurtardığım ve annelerine kavuşturduğum için çok mutluyum” dedi.

“ALLAH ONU EVLATLARINA BAĞIŞLASIN”

Feyyaz’ı gösterdiği kahramanlıktan dolayı kutlayan köpeklerin sahibi Hayrullah Uza ise, “Biz dereden akan sulara bakıyorduk. Bir anda köpek yavrularının sesleri bize geldi. Yavrular neredeler diye bakarken, akıntının onları götürdüğünü gördük. Bir çare arıyorduk o anda, arkadaşım beni dahi dinlemeyip anlık suyun içine atladı. Feyyaz sağ olsun, hepsinin hayatını kurtardı. Biz hayvancılıkla uğraşıyoruz, hayvanlar bizim için çok kıymetli. Feyyaz her zaman her yerde yardıma koşan bir arkadaşımız, burada da kalbinin güzelliğini ortaya koydu, bu canları kurtardı, sağ olsun var olsun, Allah onu çocuklarına bağışlasın” diye konuştu.

Haber Videosu