Aydın İl Jandarma Komutanlığı Asayiş timleri tarafından Karacasu ilçesi Geyre Mahallesinde E.D’ye ait 50 adet sakız cinsi koyun ve kuzunun çalındığı ihbarında bulunulurken, asayiş ve istihbarat timlerinin titiz ve özverili çalışması sonucunda yapılan operasyonda 43 adet küçükbaş hayvan ile birlikte F.A, M.A. ve H.Ç. isimli şüpheliler yakalandı. Adli makamlarca M.A. adli kontrol ile serbest bırakılırken, F.A. ve H.Ç. isimli şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayda ele geçen 43 adet sakız cinsi koyun ve kuzu, mal sahibi E.D’ye teslim edildi.

ÜÇ MAĞDUR TESPİT EDİLDİ

Asayiş ve istihbarat timleri hırsızlık olayı ile ilgili olarak hayvanların sahibi durumundaki E.D. isimli şahsın çalıntı mal alıp sattığı iddiası üzerine bu yönde araştırmaları derinleştirdi. Bu konuda Muğla ili Fethiye ilçesinde ikamet eden üç mağdur olduğu bilgisine ulaşıldı. Tespit edilen üç mağdurun müracaatları sonucu, adli makamlardan alınan arama kararı ile E.D. isimli şüpheli ve babası Y.D’nin hayvan damlarında yapılan aramada mağdurlara ait 10 adet ve 9 adet canlı küçükbaş hayvan ile kesilmiş 2 adet küçükbaş hayvan tespit edildi. Bu hayvanlar mağdurlara teslim edildi. Adli makamların talimatı ile E.D. ve babası Y.D. gözaltına alındı. 
  Aydın Valiliğinden yapılan açıklamada, “Aydın İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde halkın huzur ve mutluluğunu sağlamak maksadıyla, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden hayvan hırsızlarına yönelik olarak çalışmalara devam edilecektir” denildi.