AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, teşkilat binası önünde İlçe Başkanı Fuat Meriç, Kadın Kolları Başkanı Yasemin Eryalçın, Gençlik Kolları Başkanı Turancan Önem ve partililer tarafından karşılandı. Esnafların ziyaret edildiği programda muhtarların talepleri dinlendi. Karacasu Ziraat Odası, Esnaf Odası ve Esnaf Kooperatifi başkan ve üyeleri ile bir araya gelinirken, buralarda istişarelerde bulunuldu.

ŞOFÖR ESNAFI DERTLİ

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Karataş, kredi bekleyen müşterileri olduğu ifade edip kaynak sorunu yaşadıklarını paylaştı. Daha önce Halkbank Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Milletvekili Mustafa Savaş’ı arayan Metin Yavuz, Karacasu için 1 milyon TL kredi kaynağı istediklerini söyledi. Aynı zamanda Karacasu Birlik Kooperatifi Başkanı olan Recep Karataş ayrıca Büyükşehirin belediye otobüslerinin minibüscü esnafını zor durumda bıraktığını dile getirdi. Karataş, “Minibüsçü olarak biz çok dertliyiz. Esnaf tamamen bitti. Bozdoğan 29 kilometre, 40 bin nüfuslu 6,5 lira 8 sefer düzenleniyor. Karacasu 19 bin nüfuslu 13 araba çalışıyor yine 6,5 lira. Şoför esnafı zaten bitti” dedi.

“OTOBÜS SAYISINI DÜŞÜRECEĞİZ”

Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandıklarını zaman şoför esnafını rahatlatacak bir çözüm bulacaklarını ifade eden Yavuz, “100 tane Sarı Civciv varsa 17’ye indirelim bitsin iş diyoruz. Vatandaşı ve esnafı mağdur etmeden bir çözüm bulacağız. Her iki tarafı kollayarak bir çözüm bulacağız. Tabi bu söylediğim sayılar tahmini rakamlar. Ancak otobüs sayısını düşürerek çözüm bulacağımızı düşünüyoruz” dedi. 
  Kooperatif Başkanı Recep Karataş ise bu sözlerin ardından, “Öyle bir şey yapılırsa ben ne kadar araç varsa hepsini konvoya çıkartırım. Büyükşehir resmen esnafla rekabet ediyor” diyerek sevincini dile getirdi.

17 İLÇEYİ ALACAĞIZ

Ziyaretlerin ardından Ses Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Metin Yavuz, yerel seçimlere güçlü bir şekilde hazırlandıklarını ifade ederken, “24 Haziran’da gösterdiğimiz başarının ardından Aydın bunun  karşılığını aldı. Yine yerel seçimlerde göstereceğimiz başarı ile Aydın’a verilen değerin karşılığını hep birlikte vereceğiz. Haziran seçimleri öncesi 4 vekil kazanacağız derken bazıları bize gülüyordu. Biz bu havayı 24 Haziran seçimlerinden önce halktan aldık. Yerel seçimlerle ilgili de aynı izlenimi alıyoruz. Karacasu’da da bu izlenimi aldık. Karacasu da tercihini AK Parti’den yana kullanacağını şimdiden gösterdi. 17 ilçenin tamamını alacağız” dedi.